Tort "Pasiunea dintre ciocolata si zmeura"

de Cocktail_of_Senses in Torturi, 16 Mar 2014 | 2577 vizualizari

 

Duminica perfecta ar trebui incheiata cu o felie de tort alaturi de cei dragi, cel putin asa o vad eu. Dupa lungile plimbari in natura din weekend, am savurat din plin o felie de tort rece.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat aveti nevoie de:
  • 180 ml cafea fierbinte
  • - 60 g cacao
  • - 2 lingurite scortisoara
  • - 250 g faina
  • - 200 g ciocolata amaruie
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - un varf de cutit sare
  • - 170 g unt moale
  • - 250 g zahar
  • - 3 oua ecologice
  • - 180 ml iaurt
  • - 1 esenta de vanilie
  • Pentru crema si decor am folosit:
  • - o punga zmeura congelata sau proaspata (cam 400g)
  • - 1 cutie mascarpone
  • - 6-7 linguri zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Pasiunea dintre ciocolata si zmeura":

Incepeti prin a incinge cuptorul la 180 grade si ungeti cu unt o tava cu peretii detasabili cu diametrul de 23cm.



Intr-un bol amestecati cacaua, cafeaua, scortisoara si esenta de vanilie. Topiti ciocolata la foc mic, amestecand in continuu si adaugati-o si pe aceasta in compozitia formata, amestecand bine de tot.



Separat bateti cu mixerul la viteza mare untul si zaharul pana obtineti o crema spumoasa. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Cerneti apoi faina cu sarea si praful de copt si amestecati bine de tot, adaugand alternativ jumatate din crema de ciocolata, apoi restul de faina si la final restul de crema de ciocolata.



Turnati crema obtinuta in tava pregatita pentru copt si lasati sa se coaca aproximativ 40 minunte, dupa care trebuie sa treaca testul scobitorii. Lasati la racit si intre timp apucati-va de crema. Este foarte simplu de facut!



Mixati cu blenderul jumatate din cantitatea de zmeura, mascaropone si zaharul pana crema devine omogena.



Folosind o spatula asezati crema pe blatul racit, iar la final ornati cu zmeura ramasa. Contrastul dintre blatul dulce si crema racoroasa mi-a placut la nebunie!



Si inca ceva: lasati tortul la frigider cel putin o ora inainte de servire.



Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Pasiunea dintre ciocolata si zmeura"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MIUTA 1

17.03.2014, 10:45

Pushaa 1

17.03.2014, 11:09

Cocktail_of_Senses 1

19.03.2014, 17:56

Va multumesc, dragi bucatarasi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert choux a la creme
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu carne tocata -la cuptor /pasta all forno

ieri la 22:31

Crema de zahar ars

de Lau 9

ieri la 22:15

Drob de pui

de Lau 9

ieri la 21:30

Tort cu ciocolata si zmeura

de oanapl 6

ieri la 20:45

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei feluri de ciocolata