Tort "Pasiunea dintre ciocolata si zmeura"

de Cocktail_of_Senses in Torturi, 16 Mar 2014 | 1454 vizualizari

 

Duminica perfecta ar trebui incheiata cu o felie de tort alaturi de cei dragi, cel putin asa o vad eu. Dupa lungile plimbari in natura din weekend, am savurat din plin o felie de tort rece.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat aveti nevoie de:
  • 180 ml cafea fierbinte
  • - 60 g cacao
  • - 2 lingurite scortisoara
  • - 250 g faina
  • - 200 g ciocolata amaruie
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - un varf de cutit sare
  • - 170 g unt moale
  • - 250 g zahar
  • - 3 oua ecologice
  • - 180 ml iaurt
  • - 1 esenta de vanilie
  • Pentru crema si decor am folosit:
  • - o punga zmeura congelata sau proaspata (cam 400g)
  • - 1 cutie mascarpone
  • - 6-7 linguri zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Pasiunea dintre ciocolata si zmeura":

Incepeti prin a incinge cuptorul la 180 grade si ungeti cu unt o tava cu peretii detasabili cu diametrul de 23cm.

Intr-un bol amestecati cacaua, cafeaua, scortisoara si esenta de vanilie. Topiti ciocolata la foc mic, amestecand in continuu si adaugati-o si pe aceasta in compozitia formata, amestecand bine de tot.

Separat bateti cu mixerul la viteza mare untul si zaharul pana obtineti o crema spumoasa. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Cerneti apoi faina cu sarea si praful de copt si amestecati bine de tot, adaugand alternativ jumatate din crema de ciocolata, apoi restul de faina si la final restul de crema de ciocolata.

Turnati crema obtinuta in tava pregatita pentru copt si lasati sa se coaca aproximativ 40 minunte, dupa care trebuie sa treaca testul scobitorii. Lasati la racit si intre timp apucati-va de crema. Este foarte simplu de facut!

Mixati cu blenderul jumatate din cantitatea de zmeura, mascaropone si zaharul pana crema devine omogena.

Folosind o spatula asezati crema pe blatul racit, iar la final ornati cu zmeura ramasa. Contrastul dintre blatul dulce si crema racoroasa mi-a placut la nebunie!

Si inca ceva: lasati tortul la frigider cel putin o ora inainte de servire.

Enjoy!

 

COMENTARII (17)

MIUTA

MIUTA 1

17.03.2014, 10:45

Pushaa

Pushaa 1

17.03.2014, 11:09

Cocktail_of_Senses

Cocktail_of_Senses 1

19.03.2014, 17:56

Va multumesc, dragi bucatarasi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!