Panna cotta cu capsune

de Cocktail_of_Senses in Dulciuri, 23 Mai 2014 | 4627 vizualizari

 

Este un desert perfect pentru vara. Usor si savuros, acesta este in opinia mea desertul verii. Sosul de fructe il puteti inlocui cu orice fruct preferati: fructe de padure, zmeura, kiwi, sau chiar vanilie si ciocolata.

Tehnica de preparare este foarte simpla, tot ce va trebuie este rabdare, intrucat este preferabil sa stea cateva ore bune la rece.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 5-6 portii aveti nevoie de: 
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 esenta vanilie
  • 120-150 g zahar pudra in functie de cat de dulce o doriti
  • 10 g gelatina
  • 100 ml lapte rece
  • Pentru sos:
  • 1-2 maini de capsune
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu capsune:

Pentru inceput lasati gelatina la inmuiat in lapte aproximativ 50 ml.

Fierbeti la foc mic frisca lichida amestecata cu zahar si esenta de vanilie, dar fara sa dea in fiert. Adaugati gelatina, amestecati bine si luati de pe foc.

Pregatiti vasele in care veti monta panna cotta si umeziti-le cu putin apa rece inainte. Turnati frisca calda in fiecare vas si lasati la racit cel putin 5 ore.

Pentru sos amestecati capsunele cu blenderul si adaugati zaharul.

Dupa ce s-a racit si s-a intarit rasturnati prajitura in farfurie si ornati cu sosul de fructe.

Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu cocos si kiwi