Fursecuri duo cu aroma de portocala

de _Alina_ in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 1834 vizualizari

 

M-a innebunit fii-miu cu fursecurile pentru Mos. M-a prins cand vizionam retetele pe Bucataras si s-a lipit de reteta Gabitei, careia ii multumesc. Atat mi-a fost! Degeaba i-am explicat eu ca le facem in alta zi ca n-am avut incotro. El a vrut aseara "pajitula cocanta in doua culoi", :)) si-a suflecat manecile si s-a bagat in aluat zicand ca el e "Mastelchef". :))

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina de grau
  • 100 g ulei de palmier/rama mit butter/unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou mare
  • 3 lgt cu varf pudra de portocale
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • 50 g apa rece
  • 1/8 lgt sare
  • 30 g cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri duo cu aroma de portocala:

1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul/rama mit butter, oul, pudra de portocale, zaharul (ar fi bine sa il dati prin rasnita si sa il faceti pudra fiindca altfel raman cristale mari), sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apa rece. Amesteca bine cu mana, pana cand aluatul devine omogen. Adauga restul de faina si amesteca bine, pana cand se dezlipeste de pe vas.


2. Imparte aluatul in doua parti egale. O parte o pudrezi cu cacao si o framanti pana cand culoarea devine omogena. Apoi fiecare bucata (atat de aluat alb cat si de aluat negru) o imparti in doua.


3. Intinde o foaie alba de aluat pe o hartie de copt pudrata cu pulbere de portocala, separat intinde o foaie neagra de aluat si apoi suprapune-le si taseaza-le cu un sucitor pentru a adera. Intinde si cealalta foaie de aluat alb si taie-o in fasii apoi pune-o deasupra foilor asamblate, procedeaza la fel si cu cea de cacao si pune-o peste foaia taiata de aluat alb apoi taseaza-le putin cu un sucitor. Ruleaza aluatul ajutandu-te de hartia de copt si introdu-l in frigider pentru o ora.


4. Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.


5. Scoate aluatul din frigider si taie-l in felii. Aseaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10 minute. Dupa ce s-au copt ii scoti si ii lasi sa se raceasca apoi ii poti depozita.

 

TIPS-URI

1

- in locul pudrei de portocala poti folosi coaja proaspat razuita.

2

- pudra de portocale o obtii din coji uscate de portocala date prin rasnita de cafea. 

      

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri duo cu aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MOKUSKA 1

23.12.2014, 22:45

mirela0911 1

26.12.2014, 10:08

Panacris 1

28.12.2014, 13:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort "NOIRE"