Fursecuri duo cu aroma de portocala

de _Alina_ in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 1128 vizualizari

 

M-a innebunit fii-miu cu fursecurile pentru Mos. M-a prins cand vizionam retetele pe Bucataras si s-a lipit de reteta Gabitei, careia ii multumesc. Atat mi-a fost! Degeaba i-am explicat eu ca le facem in alta zi ca n-am avut incotro. El a vrut aseara "pajitula cocanta in doua culoi", :)) si-a suflecat manecile si s-a bagat in aluat zicand ca el e "Mastelchef". :))

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina de grau
  • 100 g ulei de palmier/rama mit butter/unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou mare
  • 3 lgt cu varf pudra de portocale
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • 50 g apa rece
  • 1/8 lgt sare
  • 30 g cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri duo cu aroma de portocala:

1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul/rama mit butter, oul, pudra de portocale, zaharul (ar fi bine sa il dati prin rasnita si sa il faceti pudra fiindca altfel raman cristale mari), sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apa rece. Amesteca bine cu mana, pana cand aluatul devine omogen. Adauga restul de faina si amesteca bine, pana cand se dezlipeste de pe vas.


2. Imparte aluatul in doua parti egale. O parte o pudrezi cu cacao si o framanti pana cand culoarea devine omogena. Apoi fiecare bucata (atat de aluat alb cat si de aluat negru) o imparti in doua.


3. Intinde o foaie alba de aluat pe o hartie de copt pudrata cu pulbere de portocala, separat intinde o foaie neagra de aluat si apoi suprapune-le si taseaza-le cu un sucitor pentru a adera. Intinde si cealalta foaie de aluat alb si taie-o in fasii apoi pune-o deasupra foilor asamblate, procedeaza la fel si cu cea de cacao si pune-o peste foaia taiata de aluat alb apoi taseaza-le putin cu un sucitor. Ruleaza aluatul ajutandu-te de hartia de copt si introdu-l in frigider pentru o ora.


4. Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.


5. Scoate aluatul din frigider si taie-l in felii. Aseaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10 minute. Dupa ce s-au copt ii scoti si ii lasi sa se raceasca apoi ii poti depozita.

 

TIPS-URI

1

- in locul pudrei de portocala poti folosi coaja proaspat razuita.

2

- pudra de portocale o obtii din coji uscate de portocala date prin rasnita de cafea. 

      

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri duo cu aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MOKUSKA 1

23.12.2014, 22:45

mirela0911 1

26.12.2014, 10:08

Panacris 1

28.12.2014, 13:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede