Supa crema de conopida cu focaccia de casa

de Cocktail_of_Senses in Supe, 9 Apr 2014 | 1811 vizualizari

 

Astazi am testat supa crema de conopida si focaccia de casa. Reteta pe care urmeaza sa v-o prezint este mult mai usoara decat pare, cel putin reteta de focaccia este foarte simpla. Supa crema poate fi cu usurinta si de post daca renuntati la smantana si parmezan.

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa crema aveti nevoie de: 
  • 1 conopida
  • 500 ml supa pui
  • 100 ml apa
  • 1 ceapa taiata juliene
  • 3 catei usturoi
  • piper alb
  • 2 linguri mari smantana
  • o mana parmezan ras
  • Pentru focaccia:
  • 1 ou
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri iaurt
  • 1,5 lingura ulei masline
  • sare de mare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cubulet unt
  • putin chimen
  • putin cimbru uscat
  • putin busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida cu focaccia de casa:

Mai intai caliti ceapa in ulei de masline, la foc mic, timp de 15 minute. Este important ca focul sa fie mic si astfel ceapa sa nu prinda culoare.


Adaugati apoi conobida rupta in buchetele si adaugati supa de pui. Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba la foc mare timp de 18-20 minute. Atentie daca folositi cubulet de supa, deoarece aceste are deja un continut mare de sare si nu va fi nevoie sa mai adaugati.


In acest timp coaceti si catetii de usturoi, necuratati, timp de aproximativ 15 minute, pana se inmoaie.


Dupa cele 20 de minute scurse, inlaturati capacul si mai lasati sa fiarba la foc mic cam 15 minute. Dupa aceea adaugati si miezul de usturoi copt, smantana, piperul alb si mixati cu blenderul pana devine o crema omogeana.


Lasati sa se odihneasca 10 minute, timp in care se va mai ingrosa, apoi mai adaugati 50-70 ml apa si amestecati bine.


Pentru focaccia am amestecat oul cu iaurtul, faina, zaharul, uleiul, praful de copt si sarea pana am obtinut un aluat moale si lipicios.


Ungeti cu unt o tigaie maricica si folosind dosul unei linguri intindeti aluatul uniform pe fundul tigaii. Condimentati cu chimen, busuic si cimbru apoi acoperiti cu folie de aluminiu sau un capac. Lasati la foc mic timp de 10 minute, timp in care nu aveti voie de ridicati capacul. Dupa 10 minute il puteti inlatura, iar dupa gust o mai puteti lasa cateva minute pe foc. Eu o prefer putin arsa :), asa ca 4 minute au fost suficiente.


Serviti supa crema cu parmezan, un strop de ulei de masline (optional) si focaccia calda alaturi.


Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ si pe Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida cu focaccia de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

deyutzky 1

10.04.2014, 09:50

delicioasa

Micutza Luana 1

10.04.2014, 11:49

Satisfyyourcravings 1

10.04.2014, 14:51

Frumoasa prezentare!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de rosii cu galusti