Cheesecake cu lamaie

de Cocktail_of_Senses in Prajituri, 18 Iul 2014 | 3683 vizualizari

 

Dupa cum probabil stiti, pentru cheesecake puteti folosi o multitudine de creme si topinguri de fructe. Astazi am incercat cu lamaie, iar rezultatul a fost o prajitura delicioasa, usoara, numai buna pentru anotimpul cald.

Pentru a o face si mai light am inlocuit zaharul cu un indulcitor natural de la Green Sugar http://www.laboratoareleremedia.ro/product-category/green-sugar/. Diferenta de gust va fi insesizabila, iar gustul la fel de bun!

 

INGREDIENTE

  •  1 pachet de biscuiti Petit Beurre
  • 1 pachet de unt la temperatura camerei
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 cutie ricotta
  • 3 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 4 linguri cu varf de indulcitor Green Sugar/zahar.
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 150 gr indulcitor/zahar
  • 100 ml suc de lamaie
  • 4 linguri unt moale
  • coaja rasa de la doua lamai
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie:

Pentru inceput pisati marunt marunt biscutii cu fundul unui pahar si incorporati folosind mana tot untul. Acesta va fi blatul. Asezati amestecul obtinut pe fundul unei tavi cu peretii rabatabiliti, avand grija ca blatul format sa ia forma tavii si sa nu existe spatii libere. Introduceti tava la frigider.

Mixati galbenusurile cu mascarpone, ricotta si zaharul, pana obtineti o crema omogena. Separat bateti albusurile bine si incorporati-le cu grija in crema obtinuta, amestecand de jos in sus.

Adaugati crema astfel obtinuta peste blatul de biscuiti si introduceti la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 30-40 de minute, pana capata un aspect aramiu.

Lasati sa raceasca si intre timp apucati-va de glazura de lamaie.

Bateti ouale cu zaharul si sucul de lamaie la baine marine pana cand se incorporeaza bine. Tineti deasupra aburilor inca 5-7 minute pana cand devine o crema subtire asemanatoare smantanii. Apoi adaugati imediat untul taiat cubulete. Aveti grija sa nu le adaugati pe toate deodata pentru ca riscati ca amestecul sa se taie, adica sa formeze cocoloase si sa scoata la suprafata apa din unt. La final adaugati si coaja rasa de lamaie.

Turnati acest amestec peste prajitura aflata inca in tava, nivelati cu dosul unei linguri si puneti-o la frigider peste noapte.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bunica 1

18.07.2014, 23:29

Ce prezentare frumoasa!

Bya Ralu 1

19.07.2014, 05:04

Bun bun

Rocsi 1

20.07.2014, 12:01

Delicios desert!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu lamaie si zmeura