Cheesecake cu lamaie

de Cocktail_of_Senses in Prajituri, 18 Iul 2014 | 1371 vizualizari

 

Dupa cum probabil stiti, pentru cheesecake puteti folosi o multitudine de creme si topinguri de fructe. Astazi am incercat cu lamaie, iar rezultatul a fost o prajitura delicioasa, usoara, numai buna pentru anotimpul cald.

Pentru a o face si mai light am inlocuit zaharul cu un indulcitor natural de la Green Sugar http://www.laboratoareleremedia.ro/product-category/green-sugar/. Diferenta de gust va fi insesizabila, iar gustul la fel de bun!

 

INGREDIENTE

  •  1 pachet de biscuiti Petit Beurre
  • 1 pachet de unt la temperatura camerei
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 cutie ricotta
  • 3 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 4 linguri cu varf de indulcitor Green Sugar/zahar.
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 150 gr indulcitor/zahar
  • 100 ml suc de lamaie
  • 4 linguri unt moale
  • coaja rasa de la doua lamai
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie:

Pentru inceput pisati marunt marunt biscutii cu fundul unui pahar si incorporati folosind mana tot untul. Acesta va fi blatul. Asezati amestecul obtinut pe fundul unei tavi cu peretii rabatabiliti, avand grija ca blatul format sa ia forma tavii si sa nu existe spatii libere. Introduceti tava la frigider.

Mixati galbenusurile cu mascarpone, ricotta si zaharul, pana obtineti o crema omogena. Separat bateti albusurile bine si incorporati-le cu grija in crema obtinuta, amestecand de jos in sus.

Adaugati crema astfel obtinuta peste blatul de biscuiti si introduceti la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 30-40 de minute, pana capata un aspect aramiu.

Lasati sa raceasca si intre timp apucati-va de glazura de lamaie.

Bateti ouale cu zaharul si sucul de lamaie la baine marine pana cand se incorporeaza bine. Tineti deasupra aburilor inca 5-7 minute pana cand devine o crema subtire asemanatoare smantanii. Apoi adaugati imediat untul taiat cubulete. Aveti grija sa nu le adaugati pe toate deodata pentru ca riscati ca amestecul sa se taie, adica sa formeze cocoloase si sa scoata la suprafata apa din unt. La final adaugati si coaja rasa de lamaie.

Turnati acest amestec peste prajitura aflata inca in tava, nivelati cu dosul unei linguri si puneti-o la frigider peste noapte.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bunica 1

18.07.2014, 23:29

Ce prezentare frumoasa!

Bya Ralu 1

19.07.2014, 05:04

Bun bun

Rocsi 1

20.07.2014, 12:01

Delicios desert!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!