Prajitura sarlota

de silvi0ara in Prajituri, 18 Apr 2010 | 14842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 3 oua  
  • 4 linguri zahar  
  • 4 linguri faina  
  • un praf de sare  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • Pentru sarlota
  • 7 oua
  • 5 plicuri gelatina alba
  • 4 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura sarlota:

Mai intai facem blatul.


Se pregateste o tava de 33/23cm tapetata cu hartie pergament.


Se freaca galbenusurile cu sarea,vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.


se amesteca usor de jos in sus.


Se toarna compozitia in tava si se da la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-35 de minute.


Se scoate si se lasa la racit.


Intre timp pregatim sarlota:


Mai intai lasam gelatina la inmuiat in 300ml lapte rece.


Se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,4 linguri de zahar si cele 4 linguri de faina.


Se toarna restul de lapte si se amesteca bine cu mixerul,se transfera compozitia intr-o oala si se pune la foc mic,amestecand continuu pana se ingroasa,dar atentie fara sa fiarba.


Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita.


Se pune oala intr-un vas cu apa rece la racit..


Albusurile se bat spuma tare cu 8 linguri de zahar ca la bezele si se amesteca in compozitia de lapte racita.


Se bate frisca spuma cu restul de zahar(4 linguri).


Se opreste putina frisca pentru ornat,iar restul se amesteca in crema .


Se imparte compozitia in 2 parti,iar intruna se pun 2 linguri de cacao si in cealalta ,zaharul vanilat.


Se mai lasa putin la frigider,15-20 de minut.


Apoi se tapateaza tava in care am copt blatul,cu folie de plastic alimentar,se pune blatul,apoi se aseaza alternativ straturi din compozitia de sarlota.


Se mai lasa la frigider pentru 2 ore,se scoate se taie dupa preferinta,apoi se decoreaza cu frisca pastrata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sarlota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (17)

silvi0ara 1

13.11.2013, 10:40

Multumesc frumos.

Panacris 1

24.05.2014, 16:47

silvi0ara 1

25.05.2014, 21:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!