Prajitura sarlota

de silvi0ara in Prajituri, 18 Apr 2010 | 15626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 3 oua  
  • 4 linguri zahar  
  • 4 linguri faina  
  • un praf de sare  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • Pentru sarlota
  • 7 oua
  • 5 plicuri gelatina alba
  • 4 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura sarlota:

Mai intai facem blatul.


Se pregateste o tava de 33/23cm tapetata cu hartie pergament.


Se freaca galbenusurile cu sarea,vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.


se amesteca usor de jos in sus.


Se toarna compozitia in tava si se da la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-35 de minute.


Se scoate si se lasa la racit.


Intre timp pregatim sarlota:


Mai intai lasam gelatina la inmuiat in 300ml lapte rece.


Se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,4 linguri de zahar si cele 4 linguri de faina.


Se toarna restul de lapte si se amesteca bine cu mixerul,se transfera compozitia intr-o oala si se pune la foc mic,amestecand continuu pana se ingroasa,dar atentie fara sa fiarba.


Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita.


Se pune oala intr-un vas cu apa rece la racit..


Albusurile se bat spuma tare cu 8 linguri de zahar ca la bezele si se amesteca in compozitia de lapte racita.


Se bate frisca spuma cu restul de zahar(4 linguri).


Se opreste putina frisca pentru ornat,iar restul se amesteca in crema .


Se imparte compozitia in 2 parti,iar intruna se pun 2 linguri de cacao si in cealalta ,zaharul vanilat.


Se mai lasa putin la frigider,15-20 de minut.


Apoi se tapateaza tava in care am copt blatul,cu folie de plastic alimentar,se pune blatul,apoi se aseaza alternativ straturi din compozitia de sarlota.


Se mai lasa la frigider pentru 2 ore,se scoate se taie dupa preferinta,apoi se decoreaza cu frisca pastrata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sarlota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

silvi0ara 1

13.11.2013, 10:40

Multumesc frumos.

Panacris 1

24.05.2014, 16:47

silvi0ara 1

25.05.2014, 21:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600