desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )

de Ina in Prajituri, 30 Iul 2015 | 12452 vizualizari

 

Este prima data cand fac cheesecake si ma declar extrem de multumita de rezultat :X Normal ca am cautat prin retetele voastre si am luat ponturi, cantitati de la mai multe retete ( cred ca de la Oana, Dia, Dya.... parca si Simona :))) ) Am ales sa fac acest desert in loc de tort pentru ziua lui Costel, intrucat este foarte usor de realizat si saptamana aceasta am fost extrem de ocupata. In plus, s-a dovedit a fi un desert racoritor, numai bun pentru temperatura de afara. La multi ani, dragul si iubitul meu coleg de camera si drum, sa-mi traiesti sanatos si sa ne fie bine impreuna!

 

INGREDIENTE

Blat de biscuiti:

  • 380 g biscuiti petit beurre
  • 4 linguri zahar
  • o lingurita esenta migdale
  • 180 g unt

Crema de branza:

  • 600 g branza proaspata de vaci
  • 200 g smantana 12 %
  • o cutie mascarpone ( 200 g )
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g zahar pudra ( sau dupa gust )
  • 2 plicuri de gelatina
  • coaja si suc de lamaie

Jeleu cu gust de lamaie

  • 1 pachet cu praf de jeleu cu gust de lamaie
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere ):

Am maruntit biscuitii in robot, am adaugat zaharul, esenta de migdale si untul topit si am mixat pana la omogenizare.


Am rasturnat amestecul de biscuiti in tava cu inel detasabil (diametrul de 25 cm) si l-am "tasat" cu ajutorul unei linguri pana s-a format un strat ferm,muniform. Am pus tava la frigider, timp in care m-am ocupat de crema de branza.


Gelatina am dizolvat-o in putina apa amestecata cu zeama de lamaie.


Intr-un vas incapator am mixat celelalte ingrediente, apoi am adaugat si gelatina dizolvata si reincalzita 10 secunde la microunde (fara a o fierbe). Cand amestecul a devenit omogen si ferm l-am rasturnat peste blatul de biscuiti si l-am nivelat.


Jeleul de lamaie l-am preparat conform instructiunilor de pe pachet: am pus la fiert 500 ml apa (+ 2 linguri de zahar ), apoi am turnat continutul pachetului in apa fiarta, am amestecat pana la dizolvare completa si am asteptat sa se raceasca. Cand s-a racit suficient am turnat jeleul peste crema de branza si am dat totul la rece, pana a doua zi.


Ajutandu-ma de un cutit cu lama foarte subtire, am desprins cu grija prajitura de peretii tavii si am indepartat inelul. Am transferat Cheesecake-ul pe un platou si am servit, nu inainte de a-i scrie sotului meu ceva pe el :)) ( - Mi-l lasi asa? Nu scrii si tu un "47" pe el? :D Si-am scris! =))))) )

 

TIPS-URI

1

In fotografie se vede blatul "vargat" pentru ca initial am pus doar doua pachete de biscuiti ( 280 g total ) , apoi am vazut ca nu-mi ajunge compozitia sa acopar toata tava si-am mai facut o portie cu inca un pachet ( de 100 g ), dar a fost alt tip :D Voi nu faceti ca mine, daca aveti tava de 25 cm in diametru folositi de la inceput 3 pachete de biscuiti sau cca 400 g .

2

Nu dati cu pietre pentru jeleul ala facut cu prafuri. Il aveam in camara si-am zis ca e momentul sa vad cum e :D

Daca ti-a placut reteta noastra "desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

10.08.2015, 08:47

Felicitari duble !!! Din nou pentru sarbatorit si mai nou pentru deliciu

Gicuta69 1

10.08.2015, 11:22

La multi ani sotului, Ina! Chessecake-ul arata wow!

RuxyRux 1

12.08.2015, 20:08

Inisorul meu drag...MINUNAT! Sa-ti fie sanatos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu lamaie