Desert tarta de post cu visine

de Lavinia in Prajituri, 10 Apr 2014 | 12705 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea pentru aluat :)

 

INGREDIENTE

  • 140 g margarina Rama
  • 2 linguri de zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri apa rece
  • 240-250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • Umplutura:
  • 450 g visine fara samburi
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie
  • 120 g zahar

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta de post cu visine:

Am frecat margarina cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de migdale pana a devenit cremoasa. Am adaugat un praf de sare, apa rece, bicarbonatul si jumatate din cantitatea de faina. Am tapetat masa de lucru cu restul de faina si am framantat pana am incorporat-o pe toata. Am invelit aluatul intr-o folie si l-am bagat la frigider pana m-am ocupat de umplutura.


Am pus visinele cu zaharul sa fiarba pana s-a topit zaharul. Am dizolvat praful de budinca in putina apa rece si l-am pus peste visine amestecand continuu pe foc mediu pana s-a ingrosat. Am lasat umplutura la racit.


Am rupt putin aluat pe care l-am folosit la stelutele de decor. Restul de aluat l-am intins intr-o foaie putin mai mare decat diametrul tavii. Am tapetat tava (26 cm) cu putina margarina si am pus aluatul in tava avand grija sa tapetez putin si peretii tavii (2-3 cm). Cu ajutorul unei furculite am intepat aluatul din loc in loc, apoi am pus umplutura si am nivelat. Din restul de aluat am decupat stelute pe care le-am asezat peste umplutura (puteti decora cu ce forme doriti).


Am bagat tarta in cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra. Am lasat tarta la racit apoi am pudrat-o cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta de post cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Bunica 1

10.04.2014, 20:03

Ce buna!

gaby_gabytza 1

13.04.2014, 14:26

minunata

Lavinia 1

13.04.2014, 14:48

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza cu aluat pufos
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi din albușuri și cremă de brânză

ieri la 21:57

Cornuri cu cremwursti

pe 24.02 la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

pe 24.02 la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu visine