Corn cu gem si nuca

de Brindusa in Prajituri, 20 Apr 2011 | 4041 vizualizari

 

Aceasta prajitura am invatat-o de la bunica din partea mamei, si provine din zona Ardealului. Chiar daca bunica ii zicea "corn", se face in tava de cozonac si are o textura de coca frageda.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina pentru patiserie sau cozonaci
  • 300 g unt taiat cubulete, moale
  • 4 galbenusuri
  • 200 – 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 120 g zahar
  • 1 lingura vanilie
  • 180 g nuca macinata amestecata cu 150 g zahar
  • 400 g gem de prune sau orice gem mai tare
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corn cu gem si nuca:

Amesteca drojdia in 200 ml lapte si lasa putin la dospit (pana se formeaza bule de aer la suprafata).


Amesteca faina, zaharul si untul pana cand untul e incorporat. Adauga galbenusurile, vanilia si laptele cu drojdie si framanta pana se face o coca. Daca coca e prea tare, pune si restul de lapte. Coca trebuie sa fie moale, dar sa poate fi framantata.


Lasa la crescut pana isi dubleaza volumul (dureaza mai mult decat la paine, pentru ca are multa grasime)


In acest timp unge 2 tavi de chec (sau tapeteaza cu hartie de copt). Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.


Cand coca e gata imparte-o in doua. Intinde o bucata si pune pe ea jumatate din gem si jumatate din nuca. Ai grija sa nu pui pana la margine.


Ruleaza coca ca un tub si pune-o in forma de chec.


Fa acelasi lucru si cu a doua bucata de coca. Unge cele doua cornuri cu albus batut si coace la foc mediu pentru 25 minute. Lasa cornurile sa se raceasca putin, apoi scoate-le cu grija din tavi, pentru ca sunt foarte fragile Lasa la racit pe un gratar metalic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Corn cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Lau 1

21.04.2011, 11:21

super

MIUTA 1

21.04.2011, 12:05

Delicios

adry88 1

31.05.2011, 16:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de cartofi noi cu afumatura
  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de cirese aromat

de katty 6

ieri la 18:06

Ciorba de rosii cu orez

de katty 6

ieri la 18:03

Limoncello - Lichior din coajă de lămâie

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede de post