Gogosi pufoase

de MOKUSKA in Prajituri, 6 Sep 2014 | 4619 vizualizari

 

Desertul preferat al tuturor :X

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 vanilie
  • 70 g margarina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie rasa
  • Ulei pentru prajit
  • zahar pudra cu vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Incalzim putin laptele cu 1 lingurita de zahar si lasam drojdia sa se dizolve.

Cernem faina, adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie. Amestecam bine.

Adaugam margarina topita si galbenusurile batute, dupa care incorporam laptele cu drojdia dizolvata. (sa nu puneti tot laptele dintr-o data, s-ar putea sa nu aveti nevoie de tot)

Framantam aluatul pana devine nelipicios si face bule de aer. 

Lasam aluatul cu praf de faina la dospit pana isi dubleaza volumul intr-un loc calduros, ferit de curent.

Aluatul dospit il scoatem pe masa de lucru tapetata cu putina faina si il intindem cu sucitorul pana obtinem

grosimea de un deget. Cu ajutorul unui pahar decupam gogosile si le mai lasam 10 minute sa creasca.

Gogosile le prajim in ulei din abundenta, pana se rumenesc pe ambele parti.

Se lasa pe un prosop de hartie pana se racesc si se pudreaza cu zahar pudra vanilata.

 

TIPS-URI

1

niciodata nu amestecati drojdia cu sarea

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gogosi pufoase-0
Gogosi pufoase-1
Gogosi pufoase-2
Gogosi pufoase-3
Gogosi pufoase-4
Gogosi pufoase-5
Gogosi pufoase-6
Gogosi pufoase-7
Gogosi pufoase-8
Gogosi pufoase-9
Gogosi pufoase-10
Gogosi pufoase-11
Gogosi pufoase-12

COMENTARII (18)

 merisor

merisor 1

09.09.2014, 07:30

Ce-mi plac pufoseniile astea!

Xandrinne

Xandrinne 1

12.09.2014, 07:46

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

12.09.2014, 17:09

Ce bine arata !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!