Gogosi pufoase

de MOKUSKA in Prajituri, 6 Sep 2014 | 4822 vizualizari

 

Desertul preferat al tuturor :X

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 vanilie
  • 70 g margarina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie rasa
  • Ulei pentru prajit
  • zahar pudra cu vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Incalzim putin laptele cu 1 lingurita de zahar si lasam drojdia sa se dizolve.


Cernem faina, adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie. Amestecam bine.


Adaugam margarina topita si galbenusurile batute, dupa care incorporam laptele cu drojdia dizolvata. (sa nu puneti tot laptele dintr-o data, s-ar putea sa nu aveti nevoie de tot)


Framantam aluatul pana devine nelipicios si face bule de aer.


Lasam aluatul cu praf de faina la dospit pana isi dubleaza volumul intr-un loc calduros, ferit de curent.


Aluatul dospit il scoatem pe masa de lucru tapetata cu putina faina si il intindem cu sucitorul pana obtinem


grosimea de un deget. Cu ajutorul unui pahar decupam gogosile si le mai lasam 10 minute sa creasca.


Gogosile le prajim in ulei din abundenta, pana se rumenesc pe ambele parti.


Se lasa pe un prosop de hartie pana se racesc si se pudreaza cu zahar pudra vanilata.

 

TIPS-URI

1

niciodata nu amestecati drojdia cu sarea

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

merisor 1

09.09.2014, 07:30

Ce-mi plac pufoseniile astea!

Xandrinne 1

12.09.2014, 07:46

Andreea Caroline 1

12.09.2014, 17:09

Ce bine arata !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada