Plăcintă cu brânză de vaci

de elucubratiiculinare in Prajituri, 4 Mai 2012 | 2407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 + 200 g făină,
  • 200 ml apă,
  • o lingură zahăr,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 25 g drojdie proaspătă.
  • 500 g brânză de vaci,
  • 5 ouă,
  • 5 linguri zahăr,
  • 5 linguri smântână,
  • 5 linguri griș,
  • esență rom,
  • 100 g stafide,
  • 20 g unt,
  • 50 ml ulei,
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză de vaci:

Cernem 500 g făina într-un castron. În mijloc facem o adâncitură în care punem drojdia, zahărul, sarea și apa călduță. Frământăm bine aluatul și îl lăsăm la loc cald pentru 15-20 minute.


Între timp pregătim compoziția de brânză. Amestecăm brânza cu ouăle, zahărul, smântâna, grișul, esența de rom și stafidele.


Aluatul se împarte în 4 părți egale. Pe o planșetă presărată cu făină din belșug se întind cu un sucitor foile una câte una. Presărăm făină și pe aluat, să nu se lipească de sucitor aluatul. Întindem o pătrime din compoziția de brânză pe fiecare foaie și rulăm. Prindem bine capetele.


Foile umplute se pun într-o tavă unsă bine cu unt. Eu folosesc o tavă Jena de 30 x 23 cm. Ungem foile cu ulei și le dăm la cuptor, încălzit în prealabil. Plăcinta se coace pentru 40-50 minute, sau până se rumenește frumos deasupra.


După ce se răcește un pic se pudrează cu zahăr și se taie în bucățele potrivite.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Laly 1

05.05.2012, 00:36

Ce bunatate,vin sa iau si eu o feliuta

iri_iri 1

05.05.2012, 15:49

o felie as vrea si eu

cocolina 1

05.05.2012, 19:34

imi place mult placinta cu branza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere sau branza