Tarta cu ananas

de Cocktail_of_Senses in Prajituri, 6 Apr 2014 | 1963 vizualizari

 

Cu toate ca afara este vremea mohorata, mi-am infrumusetat ziua cu o tarta absolut geniala pe care am incercat-o astazi pentru prima oara. Combinatia dintre crema de vanilie si ananasul dulce acrisor este perfecta, credeti-ma. Este o tarta usora, perfecta pentru orice sezon si orice moment al zilei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat aveti nevoie de:
    - 200g faina alba
    - 100g unt rece
    - 40 ml apa rece-
    2 linguri zahar tos
    - un praf de sare
    Pentru crema de vanilie va sunt necesare
    :- 3 galbenusuri
    - 2 linguri cu varf zahar tos
    - 2 linguri faina
    - 1 lingura amidon
    - 500 ml lapte
    - 1 fiola esenta de vanilie
    Pentru decorare aveti nevoie de:
    - 1 ananas curatat si taiat felii subtiri (puteti folosi si ananas din compot)
    - 50g unt
    - 2-3 linguri zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ananas:

Am inceput cu prepararea aluatului. Amestecati folosind ambele maini faina cu untul si cu praful de sare, pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati apoi apa si framantati bine pana obtineti un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini. Daca mai este nevoie, mai adaugati putina faina.


Strangeti aluatul sub forma de bila, acoperiti cu o folie alimentara si introduceti la frigider pentru o ora. Dupa acest timp, asteptati pana aluatul ajunge la temperatura camerei si apoi intindeti cu facaletul din interior spre exterior, cu grija, pana obtineti un aluat rotund, de dimensiunea tavii de tarta. Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.


Asezati aluatul in tava unsa cu putin unt si folosind degetele dati aluatului forma tavii de tarta. Intepati aluatul cu furculita pentru a nu creste si dati la cuptorul preincalzit (190 grade) pentru 25 minute, pana capata o culoare aramie placuta. Lasati sa se raceasca.


Apoi va apucati de crema. Frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati amidonul si incorporati laptele putin cate putin, amestecand bine de tot. Compozitia astfel obtinuta se pune la foc mic, amestecand cu o lingura de lemn, pana obtineti o consistenta cremoasa, ca in poza de mai jos. La final am adaugat si esenta de vanilie si am amestecat bine.


Acoperiti crema cu o folie de aluminiu pentru a nu prinde crusta si apucati-va de ananas.


Dupa cum va spuneam, eu am folosit ananas intreg, pe care l-am taiat felii subtiri si am eliminat dopul de la mijloc. Puteti folosi si ananas din compot daca nu aveti timp, insa nu va avea acelasi gust acrisor si textura usor cronanta.


Intr-o tigaie am topit la foc mic untul si am adaugat zaharul, amestecand in continuu. Dupa ce zaharul s-a topit am adaugat feliile de ananas si le-am lasat cam 7 minute, miscand tigaia din cand in cand pentru a ajunge siropul la toate feliile pe ambele parti. Nu amestecati cu lingura sau alta ustensila deoarece vi se vor rupe feliile de ananas.


Ce va mai ramane acum de facut este sa montati tarta: in crusta formata am turnat crema de vanilie, iar peste am asezat cat de cat simetric feliile de ananas. Am lasat tarta sa se odihneasca la frigider cam 2 ore inainte sa o servesc.


Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/


Enjoy your Sunday!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

GeorgiaA 1

07.04.2014, 10:49

Yummi!

Pushaa 1

07.04.2014, 13:06

laura_n 1

07.04.2014, 17:19

delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nes