Pasca cu smantana

de oana_d in Prajituri, 1 Mai 2013 | 3351 vizualizari

 

Un fel de pasca fin si delicicos, mai gustos decat pasca traditionala cu branza, cred eu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g aluat de cozonac sau mai mult (depinde de tava și de gusturi),
  • cca 1 kg de smântâna,
  • 7 gălbenușuri,
  • 5 albușuri,
  • 10 linguri de zahar,
  • 4 linguri pline de faina,
  • un praf de sare,
  • vanilie,
  • esență de rom,
  • stafide,
  • ou pt uns.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu smantana:

Aluatul de cozonac se împarte în 3 părți. Din doua părți de aluat se întinde foaie și se așează într-o tava unsa cu ulei sau direct pe hârtia de copt (folosind hârtie de copt puteți scoate pasca fără probleme din tava). Din aluatul rămas se face un colăcel pentru margine și pentru un decor în forma de cruce de pus pe deasupra păștii.


Umplutura se face astfel: dacă aveți smântână de la piață, se pune într-o pânză foarte curata, sub forma de trăistuță, pe o farfurie adâncă plină cu făină de grâu timp de câteva ore, sau chiar de seara până dimineața. Astfel făina atrage tot zerul și smântâna rămâne groasă, bună de preparat.



Se mixeaza albușurile până devin bezea și se lasă deoparte. Gălbenușurile se mixează cu zahărul și zahărul vanilat până când devin albicioase și cremoase. Se adaugă apoi faina, sarea, smântâna, stafidele, esența de rom, iar la urma albușurile bătute spumă tare.


Umplutura se pune peste aluatul din tavă și se unge cu ou înainte de a baga tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 de grade) cca 30 de minute.

Se scoate când trece testul scobitorii și se lasă sa se răcorească în tava 10 minute apoi se scoate cu tot cu hârtie pe un fund din lemn. Când este rece, se porționează (e mai greu de scos întreagă și de dezlipit hârtia de copt) și se servește.

 

TIPS-URI

1

dacă totuși smântâna este mai subțire, se poate adăuga o lingură de făină sau de griș în umplutură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

01.05.2013, 22:20

Bunatate o mai fi!

MotanLaOale 1

02.05.2013, 00:07

oana_d 1

03.05.2013, 12:32

E pasca cea mai buna, dupa aceea cu ciocolata umplutura iese foarte fina, mai fina decat la pasca cu branza. Se topeste in gura.

Multumesc de comentarii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce de vaci