Tarta delicioasa cu zmeura

de Cocktail_of_Senses in Prajituri, 2 Aug 2014 | 2900 vizualizari

 

Astazi am preparat o tarta foarte usoara de zmeura, perfecta pentru zilele toride.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 25 gr faina
  • 25 gr indulcitor sau zahar
  • 110 gr unt rece
  • o lingura de lapte
  • Pentru crema aveti nevoie de:
  • 500 ml lapte
  • o lingura de indulcitor/zahar
  • o pastaie de vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 60 gr indulcitor/zahar
  • 40 gr amidon alimentar
  • un pahar cu varf de zmeura proaspata
  • In plus, veti mai avea nevoie si de o tava pentru tarta.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa cu zmeura:

Incepeti prin a pregati aluatul. Amestecati faina cu indulcitorul, untul si laptele si framantati cu mana pana obtineti un aluat pe care il lasati la frigider pentru cel putin 30 de minute.



Dupa ce timpul s-a scurs, intindeti cu grija aluatul pe un blat presarat cu faina din belsug. Aveti grija sa nu se rupa! Apoi rulati aluatul pe forma facaletului si asezati-l in tava pentru tarta unsa cu unt. Folosindu-va degetele modelati aluatul dupa forma tartei.



Introduceti aluatul in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 30 de minute.



In acest timp ne ocupam de crema. Puneti laptele cu o lingura de indulcitor si miezul de la pastaia de vanilie la fiert, la foc mic. Cand laptele este aproape sa dea in clocot, adaugati amestecul de galbenusuri, indulcitor si amidon. Amestecati incontinuu pana cand capata consistenta unei creme si lasati la racit.



Dupa ce aluatul si crema s-au racit, montati tarta si ornati cu zmeura. Musai ca prajitura sa fie lasata la rece inainte de a fi savurata.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delicioasa cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

02.08.2014, 23:03

Rocsi 1

03.08.2014, 11:45

Ce imi place!

Panacris 1

13.08.2014, 18:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe