Mini - tarte cu banane si ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 21 Apr 2011 | 4421 vizualizari

 

Biiiineinteles ca-s pentru Ela :))))))).Uite, Ela, ti-am facut si cafea.
http://www.youtube.com/watch?v=Ma42YJSb3WI&NR=1

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE PENTRU 40 BUCATI IN FORME DE MINI BRIOSE.
  • Ingrediente aluat tarta:
  • 400gr făină
  • 120 gr alune nesarate si neprajite
  • 200 gr unt (sau margarina)
  • 8 linguri de zahăr
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • Ingrediente crema de ciocolata:
  • 150 gr ciocolata
  • 1 ou
  • 70 gr zahăr pudră
  • 220 ml smântână
  • o lingura amidon
  • 1 lingura de Angelli cherri
  • felii de banane
  • Glazură de ciocolată Ingrediente:
  • 300 gr ciocolată neagra
  • 2 linguri de margarina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini - tarte cu banane si ciocolata:

Aluat.
Am mixat spuma untul cu zaharul. Am adaugat ouale batute usor,faina cu praful de copt iar la sfarsit alunele macinate pudra.
Am framantat bine. Am obtinut un aluat pe care l-am invelit in folie si l-am dat la rece pentru 2 ore.

Am scos apoi am uns cu unt formele, am format bilute pe care le-am repartizat in forme. Am aplatizat tapetand peretii formelor si am bagat la cuptor pentru 10 minute la 175-180 grade timp in care am pregatit crema:

-am mixat 1 minut smantana cu zaharul.
Ciocolata am topit-o pe baie de abur.
Cans s-a racit am incorporat in frisca impreuna cu oul, angelli si amidonul.

Dupa 10 minute de stat la cuptor am scos mini tartele, am asezat cate o felie de banana in fiecare, am pus cate o lingurita de crema si am dat iar la cuptor pentru 15-20 minute.

Am scos, am lasat sa se racoreasca si am rasturnat din forme (nu curge crema si banana, sunt bine legate).
Formele mele sunt de 1000 de ani :))) si au fost unele ce s-au prins usor dar m-am ajutat initial de o scobitoare sa desprind lateralele apoi am rasturnat printr-o miscare ferma punand o farfurioara deasupra. La formele noi (aveam doar 8 si mult mai mari) s-a desprins fara probleme.

Le-am lasat sa se raceasca bine dupa care am preparat glazura


-am pus ciocolata pe baie de abur, am amestecat cu margarina, am omogenizat si am pus cu o lingurita in fiecare prajiturica.
Am dat la rece.

Multa rabdare am mai avut :D :)))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini - tarte cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

gaby_duceag 1

30.04.2011, 11:47

ms

adry88 1

15.05.2011, 12:45

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura - Cap de turc