Prăjitură cu brânză (fără aluat)

de ionix in Prajituri, 12 Mar 2012 | 6662 vizualizari

 

simplă și gustoasă

 

INGREDIENTE

  • 1 kg brânză de vaci dulce 
  • 6 ouă 
  • 2-3 pliculețe de zahăr vanilat 
  • stafide 
  • coaja rasă de la o lămâie 
  • 4-5 linguri cu făină 
  • 300 g zahăr 
  • 1 pliculeț cu praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză (fără aluat):

Se amestecă branza de vaci cu gălbenușurile, zahărul, coaja de lămâie, stafidele și făina+praful de copt.

Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare și zahărul vanilat.

Albușurile bătute spumă se adaugă în restul compoziției, amestecând de jos în sus.

Ungem un vas yena cu unt și puțin pesmet iar apoi turnăm compoziția.

Dăm la cuptor la foc mediu, în partea de mijloc și lăsăm până se rumenește frumos(eu am ținut-o 40 de min.)

Se taie și se servește după ce s-a răcit.

Poftă bună!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză (fără aluat)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

ionix

ionix 1

19.03.2012, 19:12

Vă mulțumesc tuturor pentru aprecieri. Pupici!

ionela2682

ionela2682 1

19.03.2012, 19:20

Tare buna trebuie sa mai fie!!

Ina

Ina 1

19.03.2012, 19:30

Eu am lipsit de la bunatatea asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!