Tiramisu reţetă originală

de Cocktail_of_Senses in Prajituri, 8 Apr 2014 | 3552 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Cu siguranta ati incercat aceasta prajitura de traditie italieneasca. Combinatia dintre mascarpone, piscoturi si gustul intens de cafea nu fac decat sa ne imbie papilele gustative. Va prezint in cele ce urmeaza reteta mea de tiramisu.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • - 2 pachete piscoturi sampanie
  • - 2 cutii mascarpone
  • - 2 cani mari cafea rece
  • - 2 oua
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 5-6 linguri mari de zahar, dupa gust
  • - cacao pentru decor
  • - putina ciocolata neagra rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală


Mai intai va ocupati de crema. Bateti frisca cu mixerul pana se intareste si amestecati cu mascaropone, zahar si galbenusurile. Personal prefer crema nu foarte dulce, asa ca va recomand sa o gustati si sa o potriviti dupa gust. Albusurile trebuie mixate bine la viteza mare cam 5 minute, pana se intaresc si apoi adaugate peste crema, folosind miscari circulare de jos in sus.



Inmuiati 1-2 secunde fiecare piscot in parte in cafeaua racita si montati mai intai primul blat. Nu lasati piscoturile mai mult in cafea pentru ca vor abosorbi foarte multa cafea si se vor inmuia. Turnati peste blatul din piscoturi jumatate din crema, apoi iar un strat de piscoturi trecute prin cafea si la final iarasi un strat de crema.



Ornati cu cacao si ciocolata rasa si lasati la frigider cel putin o ora inainte sa o serviti.



Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

09.04.2014, 05:23

tare bun

anca_rm 1

09.04.2014, 11:37

Cocktail_of_Senses 1

09.04.2014, 21:54

Eu nu ma pot satura de ea si orice desert pe care l-as incercat, parca un tiramisu rece le bate pe toate hihi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală