Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare.
Se lasa intr-o sita pentru a se scurge lichidul din ei, apoi se prezeaza bine intre palme pentru a elimina complet zeama.
Trecem si morcovul prin razatoare si stoarcem bine de suc.
Branza se rade...
Punem lintea in apa calduta si o lasam asa pentru o ora.
Tocam ceapa, ardeiul si morcovul, pe care le punem la calit in 1-2 linguri cu ulei de masline. Avand grija ca legumele sa nu se arda, adaugam in oala in care se calesc apa fierbinte si lasam totul la fiert.
Cand ceapa este fiarta,...
Bucatile de carne, spalate si scurse, se condimenteaza cu sare si amestec de ierburi si marar de la Delikat. Se stropesc cu ulei de masline si se acopera/videaza, lasandu-se cateva ore la rece (Eu le-am lasat peste noapte).
Se asaza bucatile de carne condimentate intr-o tava cu gratar si se...
Incepem cu partea care necesita timp mai indelundat de gatire: varza fiarta in vin.
Curatam ceapa si o tocam solzisori.
Tocam varza si o frecam cu putin zahar inainte de a o pune la foc, pentru a se inmuia putin.
Intr-o cratita punem varza si ceapa tocate, le acoperim cu vin...
Pulpele de gasca se spala in apa rece si se lasa 1 minut la scurs.
Nu condimentam carnea de la inceput pentru a nu se deshidrata carnea. Sarea se va adauga peste carne doar la montarea preparatului pe farfurie.
Crestam pielea in lung, apoi in lat, formand patratele/romburi. Daca...
Chiftele de dovlecei cu telemea de oaie
Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare. Se lasa intr-o sita pentru a se scurge lichidul din ei, apoi se prezeaza bine intre palme pentru a elimina complet zeama. Trecem si morcovul prin razatoare si stoarcem bine de suc. Branza se rade...
Supa de linte cu coriandru, menta si chilli
Punem lintea in apa calduta si o lasam asa pentru o ora. Tocam ceapa, ardeiul si morcovul, pe care le punem la calit in 1-2 linguri cu ulei de masline. Avand grija ca legumele sa nu se arda, adaugam in oala in care se calesc apa fierbinte si lasam totul la fiert. Cand ceapa este fiarta,...
Pulpe de cocos cu cartofi natur si salata de ardei copți
Bucatile de carne, spalate si scurse, se condimenteaza cu sare si amestec de ierburi si marar de la Delikat. Se stropesc cu ulei de masline si se acopera/videaza, lasandu-se cateva ore la rece (Eu le-am lasat peste noapte). Se asaza bucatile de carne condimentate intr-o tava cu gratar si se...
Piept de gasca cu sos de portocale si varza rosie fiarta in vin
Incepem cu partea care necesita timp mai indelundat de gatire: varza fiarta in vin. Curatam ceapa si o tocam solzisori. Tocam varza si o frecam cu putin zahar inainte de a o pune la foc, pentru a se inmuia putin. Intr-o cratita punem varza si ceapa tocate, le acoperim cu vin...
Pulpe de gasca cu piure, mere caramelizate si sos de zmeura
Pulpele de gasca se spala in apa rece si se lasa 1 minut la scurs. Nu condimentam carnea de la inceput pentru a nu se deshidrata carnea. Sarea se va adauga peste carne doar la montarea preparatului pe farfurie. Crestam pielea in lung, apoi in lat, formand patratele/romburi. Daca...