Ina

6

Bucataras
Chef

Fetesti

Bucataras din 09.04.2010

RETETE577
PRIETENI347
Retete / Conserve

Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

In Muraturi la 30 Noi 2020

Punem sfecla pe o tavă acoperită cu hartie de copt și o coacem în cuptorul încins la 180 de grade, pentru cca. o oră. Când intră furculița ușor în bucata de sfeclă, este semn că s-a copt și putem opri cuptorul. Se lasă să se răcească, curățăm coaja (...

Dovlecei in suc de rosii

In Conserve la 12 Aug 2019

Am curatat dovleceii in strat subtire si i-am portionat cubulete.  In borcane spalate si uscate am pus cubuletele de dovlecei peste care am turnat suc de rosii ( rosii trecute prin separator ) pana am umplut borcanele. Am adaugat un praf de sare la fiecare borcan si cate 2-3 frunze de...

Bulion de rosii cu ardei capia copt

In Bulion la 10 Aug 2019

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji. Ardeiul copt l-am trecut prin masina de tocat facandu-l pasta.  Intr-o oala incapatoare am pus sucul de rosii impreuna cu pasta...

Bulion de rosii cu telina

In Bulion la 10 Aug 2019

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji. Intr-o oala incapatoare am pus sucul de rosii obtinut pe care l-am fiert la foc mic. Cand sucul a scazut la 3/4 din cantitatea initiala...

Zacusca de dovlecei si fasole verde

In Zacusca la 21 Iul 2019

Curatam ceapa de foile uscate, o spalam si o tocam marunt(eu am folosit robotul). Dovlecelul si morcovul se curata si se dau pe razatoare ( doclecelul l-am dat pe razatoarea mare iar morcovul pe cea mica ).  Ardeiul capia copt l-am maruntit la robot. Punem intr-o oala incapatoare...

Castraveti in otet, fara sterilizare

In Conserve la 19 Iul 2019

Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele. Intr-o oala mare punem la fiert lichidul pentru conservare ( otetul si apa ) impreuna cu sarea, zaharul , 2-3 linguri cu boabe de mustar, o lingura cu boabe de piper si 2-3 crengute de marar. Optional putem pune in borcane si 2-3 frunze de...

Nectar din capsuni cu menta si lamaie

In Conserve la 2 Iun 2019

Am spalat capsunile si le-am indepartat coditele. Intr-o oala incapatoare am pus capsunile curatate impreuna cu frunzele de menta. Am stors lamaia peste capsuni si am pus apa rece sa acopere bine capsunile. Am pus  peste capsuni 500 g zahar si am amestecat pentru dizolvare. Am...

Ridichi murate

In Muraturi la 12 Feb 2019

Dupa ce spalam bine ridichile, le portionam in sferturi sau felii, in functie de cum vrea fiecare.   Punem feliile de ridichi  in borcan, iar printre ele punem si cateii de usturoi, boabele de mustar si boabele de piper. Adaugam otetul. Dizolvam  zaharul si sarea in...

Muraturi

In Muraturi la 5 Oct 2018

Spalam bine legumele si curatam morcovul si hreanul. Pentru pregatirea saramurii vom avea in vedere cantitatea de legume pe care dorim s-o conservam. Punem la fiert apa  si adaugam sarea ( indiferent de legumele conservate vom adauga o lingura de sare la un litru de apa ) , boabele de...

Sos Marinara

In Conserve la 12 Aug 2018

Spalam rosiile si le crestam usor coaja, cu varful cutitului. Trecem rosiile prin apa clocotita, pentru 30 secunde, apoi le scoatem intr-o sita. In contact cu apa clocotita coaja crestata se va ridica de pe pulpa, usurandu-ne astfel munca de decojire. Indepartam in totalitate coaja rosiilor...

Rosii uscate, in ulei de masline

In Conserve la 12 Aug 2018

Rosiile se spala bine si se taie pe lung, in jumatati. Am ales rosii prunisoare pentru ca sunt carnoase si nu foarte zemoase. Captusim tavile de aragaz cu folie de aluminiu si aranjam pe folie bucatile de rosii, cu partea taiata in sus. Presaram deasupra piperul, busuiocul sarea si zaharul....

Zacusca de fasole uscata

In Zacusca la 9 Oct 2015

Fasolea se spala si se pune la fiert in apa cu sare, dupa care scurgem apa si maruntim usor boabele fierte. Punem la fiert si jumatate din cantitatea de morcov, iar cealalta jumatate o dam pe razatoarea mare. Cand s-a fiert, tocam morcovul marunt la cutit sau robot. Curatam ceapa si...

Dovlecei conservati in ulei

In Conserve la 13 Iul 2015

Spalam dovleceii, ii taiem rondele, presaram sare si-i lasam 20 minute intr-o sita pentru  a-si elimina apa. Usturoiul il curatam si-l feliem (daca este cazul). Ardeii iuti ii taiem rondele. Spalam si frunzele de menta si patrunjel. Incingem tigaia grill si dupa ce scurgem bine...

Zacusca de macrou

In Zacusca la 25 Sep 2014

Pestele se dezgheata in apa rece, se curata de mate si se spala.  Indepartam capul si coada, taiem trunchiul in bucati (daca pestele este prea mare), pe care le fierbem 10 minute in apa cu sare si 100 ml otet. Cand pestele este fiert, indepartam cu grija oasele (nu ne va fi foarte...

Zacusca de vinete

In Zacusca la 31 Aug 2014

Vinetele si ardeii se coc, apoi se curata (vinetele de coaja, ardeii de coaja si de seminte) si se pun la scurs, pe un gratar. Abia acum le cantarim pentru zacusca. Ceapa se curata de foile uscate, se spala si se toaca solzisori (eu am folosit robotul).  Punem intr-o oala incapatoare...

Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen

In Muraturi la 24 Ian 2014

Conopida se spala bine si se desface in buchetele . Curatam sfecla, o spalam si o taiem felii sau rondele potrivite. Frunzele de telina se spala si se vor folosi intregi. In bidonul in care vom conserva  conopida si sfecla rosie punem  mai intai o mana de mustar boabe ( cca...

Muraturi asortate, in otet

In Muraturi la 4 Ian 2014

Curatam si spalam bine legumele. Feliem rondele gogonelele, morcovul si telina. Ardeiul capia si/sau gogosarii se feliaza , iar hreanul il taiem pe lung (daca este gros),  apoi taiem fasiile in batoane de cca 5-6 cm.  Varza o dam pe razatoarea mare si o frecam cu o lingura de...

Sfecla rosie in otet

In Conserve la 5 Dec 2013

Sfecla se curata, se taie ( rondele, cuburi sau batoane ) si se aseaza in borcane spalate si uscate in cuptorul cu microunde , alternand cu felii de hrean crud.  In fiecare borcan presaram si cateva boabe de piper, mustar si chimen. Intr-un vas incapator, punem la fiert  otetul cu...

Sos iute de gogosar

In Conserve la 27 Noi 2013

Curatam ardeii iuti si gogosarii,  ii spalam si-i tocam marunt, la robot, dupa care-i punem la foc mic, intr-o oala incapatoare.  Adaugam zaharul, sarea, piperul si foile de dafin , iar dupa careva clocote  turnam si sucul de rosii.  Lasam totul sa fiarba, mestecand din...

Salata de ardei copt in otet, pentru iarna

In Conserve la 20 Oct 2012

Coacem ardeiul capia si-l curatam de coaja, apoi il punem intr-un vas incapator ( eventual un lighean ) .   Presaram peste ardei sare, zahar si otet,  cantitatile fiind la latitudinea fiecaruia . Amestecam totul cu mana, folosindu-ne si de zeama ce si-o lasa ardeii, si mai adaugam...

Vinete la borcan pentru iarna

In Conserve la 20 Oct 2012

Coacem vinetele pe flacara, le curatam de coaja si le lasam pe un gratar sa se scurga bine lichidul din ele, apoi le tocam in bucati potrivite. Spalam bine borcanele si le uscam. Punem bucatile de vinete in borcane, pana la umarul acestora, adaugam o lingura de sare si completam cu ulei pana...

Pasta de gogosari, telina si ardei iute

In Conserve la 20 Oct 2012

Am curatat gogosarii, i-am spalat si i-am tocat marunt la robot. Am procedat la fel cu telina si ardeiul iute.  Am pus cele 3 compozitii  la foc mic, intr-o oala incapatoare . Am adaugat zaharul,  sarea, piperul si foile de dafin. Dupa cateva clocote am turnat si sucul de...

Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia , pentru iarna

In Conserve la 22 Iul 2012

Loboda: Frunzele de loboda le spal bine in mai multe ape, apoi le scurg cat de bine pot ( eventual folosesc uscatorul de salata) . In pungi curate asez loboda in portii potrivite pentru o mancare, apoi presez bine pentru a elimina aerul si rulez sau leg punga la gura. Pastrez la congelator si...

Gogosari in sos tomat

In Conserve la 23 Sep 2011

Curatam gogosarii de seminte, ii spalam bine si-i taiem in fasii de un deget. Intr-un vas incapator punem la fiert ingredientele mentionate si obtinem un sos in care adaugam gogosarii feliati. Lasam sa clocoteasca 10 minute, amestecand continuu, apoi oprim focul si punem totul fierbinte, in...

Ardei iuti, in otet

In Conserve la 22 Aug 2011

Ardeiul se spala cu apa rece , apoi se aranjeaza in borcane, astfel incat sa ramana putin spatiu liber in borcan. La fiecare borcan adaugam cate o lingurita de zahar  si jumatate de lingurita de sare, apoi turnam otet  (rece) pana acoperim bine tot ardeiul. Punem capacele si pastram in...

Cum se face sucul de rosii

In Conserve la 22 Aug 2011

Cum se face sucul de rosii. Spalam rosiile , le taiem in sferturi/ jumatati si le dam prin separator. Cu sucul obtinut umplem sticlele , iar deasupra turnam cu grija praful obtinut prin pisarea a cate o aspirina pentru fiecare sticla de 500 ml. Capsam sticlele cu suc de rosii . Intr- o oala...

Zarzavat pentru ciorbe si sosuri

In Conserve la 22 Aug 2011

Spalam cu apa rece, legumele si verdeata. Taiem rosiile in jumatati, iar ardeii cubulete mici. Frunzele de telina le tocam marunt. In borcane bine spalate si scurse asezam un strat cu jumatati de rosii , apoi ardeiu gras, frunze de telina si terminam cu alt strat de rosii  jumatati. ...

Compot de gutui

In Conserve la 2 Oct 2010

         Gutuile se spala bine, se curata de puf, apoi le feliem fara a indeparta coaja. Umplem ¾ din capacitatea borcanelor cu felii de gutui , adaugam 2 linguri rase cu zahar la fiecare borcan, apoi completam cu apa pana aproape de buza...

Ardei copt pentru iarna

In Conserve la 26 Sep 2010

     Dupa ce Costel mi-a facut surcele, le-am pus partial in cutia de gratar si le-am dat foc. Cand s-au aranjat in cutie, am pus gratarul deasupra si am inceput aventura: am copt la flacara   ( nu la jar ) toti ardeii, luandu-i cand se coceau si punandu-i intr-o oala...

Gogonele murate

In Conserve la 17 Sep 2010

Gogonelele si frunzele de telina se spala cu apa rece, conopida se desface in buchetele  si se spala si ea. Morcovul si hreanul se razuie bine cu un cutit si se taie rondele sau bucati mai mici. In borcanele ce urmeaza a fi murate gogonelele punem mai intai cateva boabe de piper si de...

Afisate 1 - 30 din 33 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2020

Desert nuci umplute

publicat la 13.12.2020

Piept de pui cu legume la wok

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]