Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen

de Ina in Muraturi, 24 Ian 2014 | 2537 vizualizari

 

Ador sfecla rosie, in orice combinatii :X *** Daca nu gresesc, am vazut ideea cu chimenul la Lia si ma bucur ca l-am folosit si eu. Se obtine o zeama pe care-o bei cu cana :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 conopide mari
  • 3-4 bucati sfecla rosie
  • 1 radacina de hrean ( sau cateva linguri cu hrean ras, in otet )
  • frunze de telina
  • 20- 30 grame grame seminte de chimen
  • 1 litru otet de 90 acetice
  • 2 litri apa
  • 600 g zahar
  • 5-6 linguri rase cu sare ( 1 lingura de sare la 1 kg. de legume )
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen:

Conopida se spala bine si se desface in buchetele .


Curatam sfecla, o spalam si o taiem felii sau rondele potrivite.


Frunzele de telina se spala si se vor folosi intregi.


In bidonul in care vom conserva conopida si sfecla rosie punem mai intai o mana de mustar boabe ( cca 50-80 grame ). Adaugam cca 20 grame seminte de chimen , 10-20 boabe de piper si bucati de hrean curatat ( eu am pus 3 linguri cu hrean ras, in otet ) si frunze de telina.


Incepem sa asezam buchetele de conopida alternand cu bucati de sfecla rosie si frunze de telina, pana terminam intreaga cantitate de legume.


Intr-o oala mare se amesteca 1 litru cu otet de 9 grade acetice, doi litri cu apa, zaharul, sarea, foile de dafin, o mana de boabe de mustar, cateva boabe de piper si cateva seminte de chimen. Daca este cazul, vom suplimenta cantitatea de zahar pana obtinem gustul dorit. Se pune la fiert , iar cand da in clocot oprim focul si turnam fierbinte peste conopida si sfecla din bidon.


Pentru a evita ridicarea legumelor la suprafata lichidului, facem pod din cateva scandurele ( curate ) asezate-n cruce . ( daca avem loc, putem pune cateva sticle cu apa ) . Punem capacul imediat si dam bidonul la rece.


In cca 3 saptamani vom avea muraturi delicioase si frumos colorate :X

 

TIPS-URI

1

1 portie inseamna 1 bidon cu capacitatea de 15 litri.

2

Semintele de chimen vor da o aroma deosebita muraturilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

merisor 1

25.01.2014, 18:49

Wow, ce culoare frumoasa!
Ce pofta mi-ai facut!!! Ma duc in balcon ))

Ina 1

25.01.2014, 19:28

eu am fost in garaj )

Rocsi 1

25.01.2014, 20:31

Ce culoare faina au de la sfecla!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate