Castraveti murati la soare

de Corinuta in Muraturi, 16 Iul 2014 | 8992 vizualizari

 

Este prima oara cand fac si au iesit nesperat de buni, chiar pot spune ca sunt cei mai buni castraveti murati pe care i-am mancat! Cand am vazut reteta pe site-ul Oliviei Steer, mi-am adus aminte ce mult imi placeau vara cand ii punea bunica la murat. Intamplarea a facut sa si gasesc castraveciori si sa am acasa un borcan mare asa ca....am trecut la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg castraveciori
  • 2 litri de apa
  • 2 linguri cu sare mare neiodata
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 bete de marar inflorit
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura condimente ptr muraturi: boabe de mustar,piper,coriandru
  • 1 felie de paine integrala
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati la soare:

Se pune la fiert apa, iar apoi se lasa sa se raceasca pana devine calduta, dupa care se pune in ea sarea si se amesteca pana la dizolvare.


Se spala bine castravetii si se zvanta, apoi se aseaza cat mai inghesuiti intr-un borcan mare (de vreo 3 litri) spalat bine si uscat. Printre ei se pun cateii de usturoi, ardeiul iute, firele de marar si boabele de condimente.


Se toarna apa calduta in borcan si se "capaceste" cu felia de paine. Se lasa pe pervazul ferestrei la soare aprox. 2-3 zile pana se mureaza, in functie de cat de cald este afara si cat de acrii ii doriti.


Dupa ce s-au murat se scoate felia de paine din borcan si se pastreaza la frigider.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ai mei au stat chiar 4 zile la "soare" pentru ca nu a fost cald la noi nu s-au murat asa de repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati la soare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Ksenya 1

18.07.2014, 09:39

Multumesc,m-am luminat acu'!

Lavinia 1

18.07.2014, 17:37

minunati

mihaelar63 1

26.07.2014, 14:24

Buni cand te prinde dorul de ceva acrisor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati la borcan