Muratura de ardei umpluti cu varza

de mimmi in Muraturi, 18 Aug 2010 | 35552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 2 kg de ardei gras
  • 1 varza de aproximativ 2 kg
  • sare mare
  • apa 2,5 l
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • frunze de visin
  • marar
  • 1 hrean
  • frunze de dafin
  • unze de telina
  • cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muratura de ardei umpluti cu varza:

Prima data se taie varza julien,se freaca cu sare mare,se stoarce si se lasa asa 2-3 ore.

Intre timp se scoate cotorul ardeilor si se spala.

Se umple ardeii cu varza(dupa ce a stat varza)se indeasa bine varza in ei.

Se curata hreanul si se taie pe lungime.

Pe fundul borcanului se pune:marar,cimbru,frunze de telina,3 frunze de visin si 3-4 bucati de hrean (la borcan mare).

Se pun ardeii in picioare,iar deasupra se mai pun 2 bucati de hrean.

Se pune apa la fiert,cu 2 linguri de sare mare,boabe de mustar si boabe de piper,dupa ce a fiert se lasa la racit (dar nu de tot) si se pune peste ardei.

Se lasa la loc racoros 2-3 saptamani la murat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muratura de ardei umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mariabarcan 1

09.09.2013, 12:53

stie careva?

gaby_duceag 1

09.09.2013, 12:55

maria, cred ca da , doar daca acea galetusa trebuie sa fie acoperita, legata ermetic. nu cred ca are neaparat importanta materialul vasului(sticla/plastic) cat faptul sa fie bine inchis, sa "nu rasufle"

mimmi 1

04.10.2013, 15:59

Maria, noi am pus muraturi si in borcane de plastic, care sunt inchise cu capac si stau muraturile fara probleme...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza tocata murata