Muratura de ardei umpluti cu varza

de mimmi in Muraturi, 18 Aug 2010 | 42408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 2 kg de ardei gras
  • 1 varza de aproximativ 2 kg
  • sare mare
  • apa 2,5 l
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • frunze de visin
  • marar
  • 1 hrean
  • frunze de dafin
  • unze de telina
  • cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muratura de ardei umpluti cu varza:

Prima data se taie varza julien,se freaca cu sare mare,se stoarce si se lasa asa 2-3 ore.
Intre timp se scoate cotorul ardeilor si se spala.
Se umple ardeii cu varza(dupa ce a stat varza)se indeasa bine varza in ei.
Se curata hreanul si se taie pe lungime.
Pe fundul borcanului se pune:marar,cimbru,frunze de telina,3 frunze de visin si 3-4 bucati de hrean (la borcan mare).
Se pun ardeii in picioare,iar deasupra se mai pun 2 bucati de hrean.
Se pune apa la fiert,cu 2 linguri de sare mare,boabe de mustar si boabe de piper,dupa ce a fiert se lasa la racit (dar nu de tot) si se pune peste ardei.
Se lasa la loc racoros 2-3 saptamani la murat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muratura de ardei umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mariabarcan 1

09.09.2013, 12:53

stie careva?

gaby_duceag 1

09.09.2013, 12:55

maria, cred ca da , doar daca acea galetusa trebuie sa fie acoperita, legata ermetic. nu cred ca are neaparat importanta materialul vasului(sticla/plastic) cat faptul sa fie bine inchis, sa "nu rasufle"

mimmi 1

04.10.2013, 15:59

Maria, noi am pus muraturi si in borcane de plastic, care sunt inchise cu capac si stau muraturile fara probleme...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de varza pentru iarna (reteta Motan)