Castraveti murati pentru iarna

de Raisha in Muraturi, 12 Oct 2013 | 38933 vizualizari

 

Iarna se apropie cu pasi repezi asa ca am fugit la piata sa mai cumpar niste castraveciori cornison numai buni pentru pus la murat asa cum faceau bunica si mama odata. Modalitatea de preparare este cat se poate de simpla asa ca o voi impartasi cu voi. Sper sa va inspire si sa va apucati de pus muraturi singuri !

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. castraveti
  • 3 l apa
  • 3 linguri sare
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml. otet
  • hrean tije
  • usturoi
  • morcov
  • telina cu frunze
  • boabe mustar
  • boabe piper
  • dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati pentru iarna:

Se spala castravetii, se pregatesc borcanele si se curata restul legumelor. Se aseaza pe fundul borcanelor frunze de telina si castravetii cat mai apropiati sau in picioare. Printre ei se adauga tijele de hrean, cateii de usturoi, morcovul feliat si condimentele - boabele de mustar, piper, foi de dafin. Se indeasa castraveti pana umplem vasul iar la final acoperim cu frunze de telina.


Pregatim apa si o punem la fiert impreuna cu sarea, zaharul si otetul pana cand clocoteste. Dupa ce o mutam intr-un vas mai mic pe care sa-l putem manevra usor, incepem si turnam peste castraveti si suntem atenti pana se umple deasupra frunzelor. Astupam borcanele cu folie de celofan sau capace etanse. Lasam sa se raceasca dupa care se aseaza in camara la rece.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti marar uscat, pe fundul borcanului se pot aseza frunze de telina.

2

Nu va fie teama sa indesati ingredientele pana la umplerea borcanelor deoarece oricum acestea se vor lasa in momentul in care adaugati apa clocotita deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

13.10.2013, 09:53

Rocsi 1

13.10.2013, 11:23

Bine ai venit la noi

cretzulina 1

28.09.2014, 13:25

Pentru cate borcane e aceasta cantitate?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati la borcan