Muraturi

de Ina in Muraturi, 5 Oct 2018 | 1741 vizualizari

 

Pentru ca la Paltinis m-au intrebat fetele cum de se pastreaza muraturile asa de bine si vara, va las reteta mea aici. 

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • morcovi
  • frunze de telina
  • radacina de hrean

Optional:

  • struguri
  • mere
  • ardei gras

Saramura :

  • apa potabila
  • sare
  • piper boabe
  • mustar boabe
  • foi de dafin
  • boabe de ienibahar ( optional )
  • crengute de marar uscat ( sau doar semintele )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi:

Spalam bine legumele si curatam morcovul si hreanul.


Pentru pregatirea saramurii vom avea in vedere cantitatea de legume pe care dorim s-o conservam. Punem la fiert apa si adaugam sarea ( indiferent de legumele conservate vom adauga o lingura de sare la un litru de apa ) , boabele de piper, boabele de mustar si ienibaharul. Lasam sa clocoteasca pana ce-si va schimba culoarea.


In fiecare borcan vom pune la inceput cateva boabe de piper, mustar boabe si 1-2 bucatele de hrean.


Asezam gogonelele in borcane, alternand cu morcovi ( intregi sau taiati rondele) . si frunze de telina. Deasupra punem un buchetel cu seminte de marar.


Daca avem la indemana si alte fructe , le putem adauga : struguri de masa, felii de mar, ardei gras. Sunt foarte gustoase murate.


Turnam in borcane saramura fierbinte, capsam si lasam borcanele 2-3 saptamani la temperatura mediului ambiant, pana se mureaza legumele.


Se pastreaza foarte bine in camara/beci chiar mai mult de un an, fara sterilizare sau alte metode de conservare.

 

TIPS-URI

1

Daca aveti gogonele parguite nu ezitati sa le folositi. Sunt foarte gustoase si vor da o usoara aciditate saramurii.

2

Nu veti da gres daca retineti ca la un litru de apa se pune o lingura cu sare; veti obtine saramura perfecta, pe care o veti savura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Merisor 1

07.10.2018, 07:23

Rocsi 1

07.10.2018, 18:08

Cat de bine arata! Bravo!

Adi 1

07.10.2018, 19:21

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de ied

de Bunica 7

ieri la 20:09

Tort Tiramisu

de RODIMUR 5

ieri la 15:11

Ciorba primavaratica de fasole boabe

ieri la 14:29

Sos marocan  Chermoula

ieri la 14:22

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate la butoi