Nectar din capsuni cu menta si lamaie

de Ina in Conserve, 2 Iun 2019 | 292 vizualizari

 

Excelent in zilele toride si nu numai 

 

INGREDIENTE

  • capsuni ( eu am avut doua castroane mari )
  • 1 lamaie mare
  • o mana de frunze de menta
  • zahar dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar din capsuni cu menta si lamaie:

Am spalat capsunile si le-am indepartat coditele.


Intr-o oala incapatoare am pus capsunile curatate impreuna cu frunzele de menta. Am stors lamaia peste capsuni si am pus apa rece sa acopere bine capsunile.


Am pus peste capsuni 500 g zahar si am amestecat pentru dizolvare.


Am pornit aragazul si am lasat sa fiarba 5 minute, dupa care am pasat totul in blender .


In functie de consistenta obtinuta am mai adaugat apa pentru diluarea nectarului iar pentru gust am adaugat zahar cat sa ne fie pe plac.


Cu nectarul obtinut am umplut sticle bine spalate si scurse pe care le-am capsat apoi cu capace tinute 5 minute in apa clocotita.


Am sterilizat nectarul intr-o oala tapetata cu hartie de ziar in care am adaugat apa pana ce aceasta a ajuns la 1 cm. de buza capacului.


Dupe 20 minute de fiert am oprit focul si am lasat sticlele sa se raceasca in oala cu apa, pana a doua zi.


Se pastreaza foarte bine peste iarna, in camara sau beci.

 

TIPS-URI

1

Numarul de portii se refera la 10 sticle a 700 ml fiecare ( restul l-am baut :)))) )

2

Lamaia ajuta atat la definirea gustului usor acrisor dar si la pastrarea culorii fructelor in timpul fierberii.

3

Puteti renunta la frunzele de menta dar eu o prefer in acest nectar intrucat ii confera o aroma deosebita.

4

Daca nu va plac bucatile de menta in nectar , puteti indeparta frunzele fara a le mai blendui

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar din capsuni cu menta si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

vasimur 1

03.06.2019, 11:29

CretuValentina 1

03.06.2019, 11:57

foarte bun

RuxyRux 1

13.06.2019, 18:51

Chiar minunat Ina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Suc nutritiv prin presare la rece din castraveti si mar verde la Kuvings