Dovlecei in suc de rosii

de Ina in Conserve, 12 Aug 2019 | 4332 vizualizari

 

Pentru ca aseara am mai gasit in gradina 2 dovlecei la metru , i-am taiat pentru a nu imbatrani.
Initial am vrut sa-i tai cubulete si sa-i congelez, dar m-am gandit ca iar incarc congelatorul cu legume ce pot fi pastrate si in alte moduri si n-o sa am loc pentru alte produse pentru care congelarea este cel mai bun mod de pastrare.
Asa ca am decis sa conserv dovleceii in sos de rosii. In acest mod am oricand la indemana o baza pentru supe/ciorbe sau alte preparate .

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei la metru
  • suc de rosii
  • sare
  • frunze de telina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei in suc de rosii:

Am curatat dovleceii in strat subtire si i-am portionat cubulete. 

In borcane spalate si uscate am pus cubuletele de dovlecei peste care am turnat suc de rosii ( rosii trecute prin separator ) pana am umplut borcanele.

Am adaugat un praf de sare la fiecare borcan si cate 2-3 frunze de telina. 

Am capsat borcanele si le-am sterilizat 50 minute intr-un vas tapetat cu hartie de ziar pentru a evita spargerea borcanelor in timpul fierberii.

Am lasat borcanele sa se raceasca in oala in care au fost sterilizate apoi le-am scos, etichetat si asezat in beci pentru a fi pastrate peste iarna.  

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga in fiecare borcan cate un catel de usturoi si/sau frunze de patrunjel .

2

Sarea nu este obligatorie, preparatul rezista foarte bine peste iarna daca este corect sterilizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole cu ardei copt