Dovlecei in suc de rosii

de Ina in Conserve, 12 Aug 2019 | 1952 vizualizari

 

Pentru ca aseara am mai gasit in gradina 2 dovlecei la metru , i-am taiat pentru a nu imbatrani.
Initial am vrut sa-i tai cubulete si sa-i congelez, dar m-am gandit ca iar incarc congelatorul cu legume ce pot fi pastrate si in alte moduri si n-o sa am loc pentru alte produse pentru care congelarea este cel mai bun mod de pastrare.
Asa ca am decis sa conserv dovleceii in sos de rosii. In acest mod am oricand la indemana o baza pentru supe/ciorbe sau alte preparate .

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei la metru
  • suc de rosii
  • sare
  • frunze de telina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei in suc de rosii:

Am curatat dovleceii in strat subtire si i-am portionat cubulete.


In borcane spalate si uscate am pus cubuletele de dovlecei peste care am turnat suc de rosii ( rosii trecute prin separator ) pana am umplut borcanele.


Am adaugat un praf de sare la fiecare borcan si cate 2-3 frunze de telina.


Am capsat borcanele si le-am sterilizat 50 minute intr-un vas tapetat cu hartie de ziar pentru a evita spargerea borcanelor in timpul fierberii.


Am lasat borcanele sa se raceasca in oala in care au fost sterilizate apoi le-am scos, etichetat si asezat in beci pentru a fi pastrate peste iarna.


TIPS-URI

1

Se poate adauga in fiecare borcan cate un catel de usturoi si/sau frunze de patrunjel .

2

Sarea nu este obligatorie, preparatul rezista foarte bine peste iarna daca este corect sterilizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

13.08.2019, 23:11

Ce de retete faine de conserve ne-ai adus! Bravo, Ina!

oanapl 1

15.08.2019, 22:31

Ce idee buna!

Rahela Velicu 1

09.09.2019, 23:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baghetă umplută

de Meea 4

ieri la 21:32

Cozonac cu mirodenii și cacao, de post

de Ancutsa 6

ieri la 15:55

Placinta cu iaurt si stafide

de Ksenya 5

ieri la 15:31

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu fasole