Eros Pista - pasta de ardei iuti

de mihaelar63 in Conserve, 9 Oct 2015 | 2920 vizualizari

 

Prima data mi-am cumparat pasta de ardei iuti Eros Pista [ Pista cel puternic] din Ungaria acum vreo opt ani . Nu exista restaurant unde sa nu fie pe masa acest preparat la loc de cinste langa sare , otet si piper .. Am ajuns sa folosec frecvent la preparate inlocuind aproape total piperul . Cand am aflat de la prietena noastra Adina-Mitinita acum doi ani ,cat de simplu se prepara am ramas uimita . Gasind niste ardei iuti , frumosi si grosi in pereti mi-am zis ca este momentul sa am propriul meu Eros Pista , fara conservanti .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti
  • 2-3 linguri sare mare ne-iodata
  • 3-4 gogosari -optional
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eros Pista - pasta de ardei iuti:


  1. Va puneti manusile si va ,, mascati''.

  2. Ardeiul iute se spala si se scurge intr-o sita .

  3. Curatati ardeiul de coditele verzi si taiati eventualele zone patate .

  4. Taiati ardeiul cu tot cu samburi , bucati de 2 cm .ajutati de un cutit inoxidabil.

  5. Transferati ardeii taiati in robot si mixati pana devine pasta . Eu am folosit cu succes un blender vertical de mana .

  6. Se amesteca in pasta de ardei 2-3 linguri de sare mare fara iod .

  7. Spalati bine si lasati sa se usuce borcane mici de 200-250 gr . Capacele eu le-am sterilizat prin fierbere .

  8. Puneti pasta de ardei in borcane . Infiletati capacele si dunstuiti prin fierbere la foc domol intr-o oala cu apa timp de 15 minute [ apa sa fie pana sub nivelul capacelor ].Lasati borcanele sa se raceasca in oala .

  9. Nu este nevoie de conservant si dupa deschidere borcanasul cu ardei iute se pastreaza la rece in frigider .


 

TIPS-URI

1

Capsaicina din ardei iute este foarte iritanta, aveti nevoie obligatoriu de manusi si eventual o masca chirurgicala

2

De la Adina am aflat reteta http://cartederetete.ro/pasta-de-ardei-iuti-eros-pista/.

3

Am studiat si siteuri-le unguresti http://www.mindmegette.hu/eros-pista-daralt-paprika-hazilag.recept

4

Consumul de ardei iute are si beneficii http://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/ardeiul-iute-beneficii-pentru-sanatate_9843

5

La o oala de 3 l este suficient o jumatate de lingurita ca sa iuteasca toata ciorba .

6

Reteta traditionala ungureasca prevede ardei iute rosu rotund- ciresica .

7

Varianta de pasta dulce de ardei se numeste Edes Ana [ Ana cea dulce :D]. Mi-a placut ce frumoasa este denumirea . Femeile dulci si barbatii puternici . Romantic nu-i asa ?

Daca ti-a placut reteta noastra "Eros Pista - pasta de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Ksenya 1

10.10.2015, 08:33

imi place reteta!

mirela0911 1

10.10.2015, 09:56

E buna rau pasta asta!

noiinbucatarie 1

30.08.2016, 21:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pastai conservate