Rosii uscate, conservate in ulei

de laura_n in Conserve, 9 Sep 2015 | 850 vizualizari

 

Ador rosiile uscate, pastrate in ulei. Le folosesc la multe preparate, la fripturi, la salate, la tocane, la aperitive, dau un gust grozav mancarii.
Anul acesta am vrut sa incerc si eu sa le usuc, insa parca niciodata nu aveam imboldul necesar. De curand, Alice, de la Tara Bucatelor, a postat reteta ei de rosii uscate si ...nu am mai rezistat :)))) Era un caz fericit intrucat aveam niste rosii perfecte, de gradina, gustoase, naturale. In doi timpi si trei miscari, m-am mobilizat si am citit cu atentie indrumarile lui Alice si am trecut la treaba. Sunt foarte incantata de rezultat, dar si mai incantata sunt de faptul ca sunt facute de mine, conservate in casa si oricand la indemana, iar camara mai bogata.
Multumesc mult, Alice pentru imbold, pentru indrumari.
Eu am ales o combinatie diferita de arome, insa in functie de gusturi, se poate adapta oricarui pretentios :))))

 

INGREDIENTE

  • rosii de gradina, eu am folosit din cele lunguiete, coapte,
  • - sare (eu am folosit sare de Himalaya)
  • - boabe piper negru
  • - oregano uscat
  • - busuioc proaspat
  • - usturoi
  • - frunze de menta proaspata
  • - ulei de masline (de calitate)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate, conservate in ulei:

Daca doriti sa pregatiti mai multe kilograme, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Eu am uscat aproximativ 1,5 kg. Din aceasta cantitate, au iesit 3 borcanele de 200 gr. Totul in aproximativ 2 -3 ore. Am uscat 2 tavi odata.

Spalam rosiile si le lasam sa se usuce. Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul.

Pregatim condimentele la indemana.

Feliem rosiile, fie cu ajutorul unui cutit bine ascutit, fie cu ajutorul unui feliator electric. Feliile nu trebuie sa fie mai groase de 4-5 mm, poate si mai subtiri. Le asezam in tava, pe hartie, le ingramadim, dar nu le suprapunem. Eu am copt doua tavi odata. Intr-una am presarat peste rosii sare grunjoasa, boabe de piper, oregano, catei intregi de usturoi (nedecojit), busuioc proaspat. In alta tava, am presarat sare grunjoasa, boabe de piper negru si frunze de menta proaspata. O nebunie de arome. Cand incep sa se incalzeasca, degaja niste arome senzationale.

Lasam focul la minim, lasam usa intredeschisa, ca la bezele (daca ati facut pana acum :)))) ) Timp de 2 ore ele se vor usca, poate si mai bine de 2 ore. Cand devin uscate, uscate (dar nu arse, da? ) inchidem focul si le lasam in cuptor cateva minute. Le scoatem, le punem pe un gratar si le lasam sa se raceasca de tot.

Pregatim cateva borcanele sterilizate, eu am adaugat cateva maslinute mici, mici, cat unghia de la degetul mic de mici :))))

Asezam cateva felii de rosii, usturoi copt, boabe de piper copt, masline, apoi umplem fiecare borcanel cu ulei de masline. Presaram un pic de oregano deasupra si infiletam capacul. Le stergem daca e cazul, le etichetam si le pastram in camara noastra. Sunt minunte! Sunt de casa, si sunt la indemana cand ni se face pofta de niste rosii uscate.

 

TIPS-URI

1

folositi rosii coapte, carnoase.

2

puteti varia condimentele dupa bunul gust

RETETA IN IMAGINI

Rosii uscate, conservate in ulei-0
Rosii uscate, conservate in ulei-1
Rosii uscate, conservate in ulei-2
Rosii uscate, conservate in ulei-3
Rosii uscate, conservate in ulei-4
Rosii uscate, conservate in ulei-5
Rosii uscate, conservate in ulei-6
Rosii uscate, conservate in ulei-7
Rosii uscate, conservate in ulei-8

COMENTARII (22)

Corinuta

Corinuta 1

09.09.2015, 22:25

Ei, am vazut uscate la soare, in deshidrator, dar in cuptor nu m-am gandit, buna idee!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

10.09.2015, 09:43

miki_a

miki_a 1

10.09.2015, 15:54

Si eu tot la cuptor le usuc, sunt dependenta de ele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!