Gogosari cu vinete marinate

de ANCA in Conserve, 24 Sep 2010 | 12682 vizualizari

 

O reteta delicioasa, am primit-o de la gazda noastra de la Paltinu, saptamana trecuta:)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • 3 kg vinete
  • 1 l otet
  • 1 kg zahar
  • 3 linguri sare
  • 0,5 l ulei
  • piper
  • dafin
  • usturoi
  • 2 legaturi marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu vinete marinate:

Gogosarii se taie in 4 sau 6, iar vinetele se cojesc si se taie rondele, de cca 1 cm grosime (nu foarte subtiri..).


Se pun la fiert toate ingredientele pentru marinata (otetul, zaharul, sarea si uleiul), iar cand incep sa fiarba, se oparesc gogosarii, apoi vinetele, cele din urma mai putin, astfel incat sa nu se rupa.


Se aseaza in borcane pe straturi, si printre ele se pun feliute de usturoi, boabe de piper si foi dafin.


De-asupra se pune un strat de marar, apoi se inchid bine borcanele si se fierb la bain marine 30 minute, apoi se lasa la racit invelite intr-o patura.


Se pot manca si ca atare, cu paine proaspata, in zilele de post, sau ca salata de muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu vinete marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ANCA 1

25.09.2010, 12:09

Pt tine, se poate??!! intai le gust sa vad daca au iesit cum trebuie, si daca da, un borcan al tau e!

mira86 1

28.09.2010, 02:33

Tocmai la timp am gasit reteta ,miine vroiam sa ma apuc de o noua transa de ardei cu vinete murate dar nu vroiam sa mai prajesc vinetele si ma gindeam sa le fierb ,super bun

ANCA 1

28.09.2010, 11:31

Mira, spor la treaba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosari la borcan