Gogosari cu vinete marinate

de ANCA in Conserve, 24 Sep 2010 | 17263 vizualizari

 

O reteta delicioasa, am primit-o de la gazda noastra de la Paltinu, saptamana trecuta:)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • 3 kg vinete
  • 1 l otet
  • 1 kg zahar
  • 3 linguri sare
  • 0,5 l ulei
  • piper
  • dafin
  • usturoi
  • 2 legaturi marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu vinete marinate:

Gogosarii se taie in 4 sau 6, iar vinetele se cojesc si se taie rondele, de cca 1 cm grosime (nu foarte subtiri..).

Se pun la fiert toate ingredientele pentru marinata (otetul, zaharul, sarea si uleiul), iar cand incep sa fiarba, se oparesc gogosarii, apoi vinetele, cele din urma mai putin, astfel incat sa nu se rupa.

Se aseaza in borcane pe straturi, si printre ele se pun feliute de usturoi, boabe de piper si foi dafin.

De-asupra se pune un strat de marar, apoi se inchid bine borcanele si se fierb la bain marine 30 minute, apoi se lasa la racit invelite intr-o patura.

Se pot manca si ca atare, cu paine proaspata, in zilele de post, sau ca salata de muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu vinete marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ANCA 1

25.09.2010, 12:09

Pt tine, se poate??!! intai le gust sa vad daca au iesit cum trebuie, si daca da, un borcan al tau e!

mira86 1

28.09.2010, 02:33

Tocmai la timp am gasit reteta ,miine vroiam sa ma apuc de o noua transa de ardei cu vinete murate dar nu vroiam sa mai prajesc vinetele si ma gindeam sa le fierb ,super bun

ANCA 1

28.09.2010, 11:31

Mira, spor la treaba

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacuscă iute