Gogosari cu vinete marinate

de ANCA in Conserve, 24 Sep 2010 | 13927 vizualizari

 

O reteta delicioasa, am primit-o de la gazda noastra de la Paltinu, saptamana trecuta:)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • 3 kg vinete
  • 1 l otet
  • 1 kg zahar
  • 3 linguri sare
  • 0,5 l ulei
  • piper
  • dafin
  • usturoi
  • 2 legaturi marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu vinete marinate:

Gogosarii se taie in 4 sau 6, iar vinetele se cojesc si se taie rondele, de cca 1 cm grosime (nu foarte subtiri..).


Se pun la fiert toate ingredientele pentru marinata (otetul, zaharul, sarea si uleiul), iar cand incep sa fiarba, se oparesc gogosarii, apoi vinetele, cele din urma mai putin, astfel incat sa nu se rupa.


Se aseaza in borcane pe straturi, si printre ele se pun feliute de usturoi, boabe de piper si foi dafin.


De-asupra se pune un strat de marar, apoi se inchid bine borcanele si se fierb la bain marine 30 minute, apoi se lasa la racit invelite intr-o patura.


Se pot manca si ca atare, cu paine proaspata, in zilele de post, sau ca salata de muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu vinete marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ANCA 1

25.09.2010, 12:09

Pt tine, se poate??!! intai le gust sa vad daca au iesit cum trebuie, si daca da, un borcan al tau e!

mira86 1

28.09.2010, 02:33

Tocmai la timp am gasit reteta ,miine vroiam sa ma apuc de o noua transa de ardei cu vinete murate dar nu vroiam sa mai prajesc vinetele si ma gindeam sa le fierb ,super bun

ANCA 1

28.09.2010, 11:31

Mira, spor la treaba

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu dulceata de lapte

ieri la 21:35

Dulceata (chutney) cu pere si condimente

ieri la 20:40

Salata de boeuf

de Oana 9

ieri la 17:41

RETETA RECOMANDATA
Vinete pentru iarna (reteta Motan)