Gogosari cu vinete marinate

de ANCA in Conserve, 24 Sep 2010 | 11600 vizualizari

 

O reteta delicioasa, am primit-o de la gazda noastra de la Paltinu, saptamana trecuta:)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • 3 kg vinete
  • 1 l otet
  • 1 kg zahar
  • 3 linguri sare
  • 0,5 l ulei
  • piper
  • dafin
  • usturoi
  • 2 legaturi marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu vinete marinate:

Gogosarii se taie in 4 sau 6, iar vinetele se cojesc si se taie rondele, de cca 1 cm grosime (nu foarte subtiri..).

Se pun la fiert toate ingredientele pentru marinata (otetul, zaharul, sarea si uleiul), iar cand incep sa fiarba, se oparesc gogosarii, apoi vinetele, cele din urma mai putin, astfel incat sa nu se rupa.

Se aseaza in borcane pe straturi, si printre ele se pun feliute de usturoi, boabe de piper si foi dafin.

De-asupra se pune un strat de marar, apoi se inchid bine borcanele si se fierb la bain marine 30 minute, apoi se lasa la racit invelite intr-o patura.

Se pot manca si ca atare, cu paine proaspata, in zilele de post, sau ca salata de muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu vinete marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gogosari cu vinete marinate-0
Gogosari cu vinete marinate-1
Gogosari cu vinete marinate-2

COMENTARII (17)

ANCA

ANCA 1

25.09.2010, 12:09

Pt tine, se poate??!! intai le gust sa vad daca au iesit cum trebuie, si daca da, un borcan al tau e!

mira86

mira86 1

28.09.2010, 02:33

Tocmai la timp am gasit reteta ,miine vroiam sa ma apuc de o noua transa de ardei cu vinete murate dar nu vroiam sa mai prajesc vinetele si ma gindeam sa le fierb ,super bun

ANCA

ANCA 1

28.09.2010, 11:31

Mira, spor la treaba

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!