Legume pentru ciorbe

de Criss in Conserve, 8 Oct 2013 | 3538 vizualizari

 

Am vazut La Vera in bucatarie o reteta de legume pentru ciorbe si mi-a placut cum arata si mai ales m-a incantat ideea ca ma scuteste de munca iarna cand zilele sunt mai scurte si timpul insuficient pentru gatit. In general nu sunt adepta conservelor de acest fel, dar uneori poate fi o idee buna sa iau pur si simplu un borcan din camara, fara sa mai pierd vremea curatand si tocand legumele ;) Sa vedem daca ma va satisface gustul lor...
Cantitatile sunt orientative, eu n-am cantarit nimic.

 

INGREDIENTE

  • -morcovi
  • -ardei gras si kapia
  • -patrunjel (radacina si frunze)
  • -telina (radacina si frunze)
  • -rosii (mai putine decat restul legumelor)
  • -sare grunjoasa
  • -1 plic conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume pentru ciorbe:

Legumele se curata si se spala in apa rece. Radacinoasele se dau pe razatoarea mare, ardeii, rosiile si verdeata se toaca marunt. Se adauga sare neiodata (sare grunjoasa pentru conserve). Eu nu am cantarit dar trebuie pusa destul de multa sare. Se adauga si plicul de conservant, se amesteca toate bine si se lasa 2-3 ore timp in care legumele vor lasa zeama. Se pun in borcane sterilizate si se aseaza pe raft in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Alina26 1

08.10.2013, 12:33

bv!!!

Criss 1

08.10.2013, 13:51

Merci.

Lavinia 1

08.10.2013, 15:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Amestec pentru ciorbe