Castraveti in otet, fara sterilizare

de Ina in Conserve, 19 Iul 2019 | 21934 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul lor si pentru ca anul acesta am avut productie record, am ales pentru conservare o reteta simpla cu un gust excelent.
Avantajul acestei retete este ca putem conserva castravetii si bucati sau felii iar acestia se vor pastra crocanti peste iarna.  

 

INGREDIENTE

  • castraveti proaspeti
  • 1 litru otet
  • 2,5 litri apa
  • 1 lingura cu sare pentru fiecare litru de lichid
  • 2 linguri cu zahar pentru fiecare litru de lichid
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • crengute de marar
  • rondele de ceapa
  • 10 catei de usturoi
  • frunze de telina ( optional )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet, fara sterilizare:

Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele.

Intr-o oala mare punem la fiert lichidul pentru conservare ( otetul si apa ) impreuna cu sarea, zaharul , 2-3 linguri cu boabe de mustar, o lingura cu boabe de piper si 2-3 crengute de marar. Optional putem pune in borcane si 2-3 frunze de telina. 

Spalam borcanele si le uscam in cuptorul cu microunde.

Punem in fiecare borcan cate o lingurita cu boabe de mustar, 2-3 rondele de ceapa si 1-2 catei de usturoi. 

Cand lichidul a dat in clocot scufundam castravetii in acesta si-i lasam 2-3 minute pana-si schimba usor culoarea.

Scoatem castravetii din oala si ii asezam in borcane astfel incat sa incapa cat mai multi. Daca nu au loc intregi, ii putem adauga si felii sau bucati . 

Adaugam deasupra crengute de marar uscat si turnam lichidul fierbinte acoperind in totalitate castravetii. 

Capsam borcanele, le intoarcem pentru 5 minute cu capacul in jos apoi le asezam cu capacul in sus si le acoperim cu prosoape groase pana a doua zi, cand capacele se vor retrage spre interior datorita vidului creat .  

Depozitam borcanele in camara sau beci.

Castravetii se pastreaza foarte bine peste iarna , se mentin crocanti si sunt foarte gustosi.  

TIPS-URI

1

Daca ni se pare ca lichidul este prea otetit, putem sa mai adaugam apa si/sau zahar. Nu uitam ca atunci cand adaugam apa trebuie sa tinem cont de cantitatea de sare. ( 1 lingura de sare la 1 litru de lichid total ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet, fara sterilizare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

23.07.2019, 21:52

Ce bine arata! Bravo harnicuto!

mihaelar63 1

25.07.2019, 18:28

O sa incerc si aceasta combinatiune

AndreiOrbai 1

02.09.2019, 11:33

Am folosit si anul trecut reteta voastra pentru muraturi si am ramas surprins cat de bine au ramas castravetii conservati. Anul acesta voi merge tot pe mana voastra, mai ales ca am prins si aceasta reducere la castraveti de 20%, va recomand si voua!
https://www.catalomat.ro/lidl/extra-oferte-de-joi-29-08-2019/

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti