Gogoșari în sos de roșii

de mirela0911 in Conserve, 7 Oct 2015 | 7581 vizualizari

 

Îmi notasem această rețetă de la Oana de multa vreme, încă nu aveam cont aici, așa că am hotărât să fac și eu acești gogoșari! Sunt minunați, cred că am mâncat din ei de-un borcan, până să-i așez pe toți în borcane!
Mulțumesc pentru rețetă, Oana! :-*

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg gogoșari
  • Un borcan de 380 g pastă roșii homemade
  • 250 ml oțet
  • 250 ml ulei
  • 250 g zahăr
  • 1 lg sare grunjoasa
  • 1 lg boabe de muștar
  • 1 lg boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoșari în sos de roșii:

Se spală bine gogoșarii, se taie în două și se curăță de cotor și semințe. Se mai clătesc o dată, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Se lasă deoparte.

Într-o oală încăpătoare se pune la fiert oțetul, zahărul,  uleiul, pasta de roșii și sarea. Ulterior se adaugă și boabele de muștar și piper și foile de dafin. Se fierb toate la foc potrivit timp de aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când. Se pun gogoșarii în oală,  astfel încât să fie acoperiți de sos. Se lasă să fiarbă în jur de 10 minute, doar cât să se înmoaie puțin pentru a putea fi așezați în borcane. 

Se spală borcanele, se sterilizează apoi se așează gogoșarii cât mai mulți. Se toarnă sosul peste ei astfel încât să nu rămână bule de aer printre. Se căpăcesc apoi se pun la bain marie pentru o oră. Se scot si se așează în pături și se lasă până se racesc apoi se depozitează în cămară. 

Se servește alături de o friptură sau chiar doar cartofi prăjiți. 

Poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit borcane de 380 g.

2

Am făcut doar jumătate de porție, rețeta inițială fiind dublă.

RETETA IN IMAGINI

Gogoșari în sos de roșii-0
Gogoșari în sos de roșii-1
Gogoșari în sos de roșii-2
Gogoșari în sos de roșii-3
Gogoșari în sos de roșii-4

COMENTARII (17)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

07.10.2015, 17:39

Buni buni!

diaconta

diaconta 1

07.10.2015, 19:20

Ce buni sunt

Rocsi

Rocsi 1

08.10.2015, 20:42

Deliciosi. Bravo Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!