Gogosari in sos de rosii

de mirela0911 in Conserve, 7 Oct 2015 | 8913 vizualizari

 

Îmi notasem această rețetă de la Oana de multa vreme, încă nu aveam cont aici, așa că am hotărât să fac și eu acești gogoșari! Sunt minunați, cred că am mâncat din ei de-un borcan, până să-i așez pe toți în borcane! Mulțumesc pentru rețetă, Oana! :-*

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg gogoșari
  • un borcan de 380 g pastă roșii homemade
  • 250 ml oțet
  • 250 ml ulei
  • 250 g zahăr
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingura boabe de muștar
  • 1 lingura boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de rosii:

Se spală bine gogoșarii, se taie în două și se curăță de cotor și semințe. Se mai clătesc o dată, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Se lasă deoparte.


Într-o oală încăpătoare se pune la fiert oțetul, zahărul, uleiul, pasta de roșii și sarea. Ulterior se adaugă și boabele de muștar și piper și foile de dafin. Se fierb toate la foc potrivit timp de aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când. Se pun gogoșarii în oală, astfel încât să fie acoperiți de sos. Se lasă să fiarbă în jur de 10 minute, doar cât să se înmoaie puțin pentru a putea fi așezați în borcane.


Se spală borcanele, se sterilizează apoi se așază gogoșarii, cât de mulți incap. Se toarnă sosul peste ei astfel încât să nu rămână bule de aer printre. Se pun capacele, apoi se pun la bain marie pentru o oră. Se scot si se așază în pături și se lasă până se racesc, apoi se depozitează în cămară.


Se servesc alături de o friptură sau cartofi prăjiți.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit borcane de 380 g.

2

Am făcut doar jumătate de porție, rețeta inițială fiind dublă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Andra_Constantinescu 1

07.10.2015, 17:39

Buni buni!

diaconta 1

07.10.2015, 19:20

Ce buni sunt

Rocsi 1

08.10.2015, 20:42

Deliciosi. Bravo Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet