Piept de pui cu legume la wok

de Ina in Mancaruri de legume, 13 Dec 2020 | 744 vizualizari

 

Îmi place mult mâncarea chinezească și de ceva vreme experimentez destul de des acest gen , cu ce am la îndemână.
Azi am combinat legumele gătite la wok cu un sos achiziționat din LIDL - Tokyo Style Sauce - ce conține sos de soia, susan și ghimbir, miere, apă și amidon pentru îngroșare. 
Din cantitățile de mai jos am obținut  6 porții generoase.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui ( de preferat de curte )
  • 2-3 ardei grași ( roșii, galbeni, verzi)
  • 2-3 morcovi mari
  • 1 buchet brocoli ( cca 500 g )
  • 500 g ciuperci champignon )
  • 200 g orez prefiert
  • Tokio Style Sauce (sos de soia cu susan și ghimbir)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu legume la wok:

Punem la fiert orezul. Eu am folosit orez prefiert pe care l-am lăsat mai puțin pe foc ( să rămână ferm, să nu înflorească ). L-am scurs de apă și l-am spălat apoi și în apă rece.


Desfacem carnea de pe oasele pieptului și o tăiem în fâșii de 1-2cm.


Curățăm morcovii și-i feliem bețișoare.


Curățăm și ciupercile și le feliem.


Desfacem buchețele de brocoli pe care le punem 5 minute în apă clocotită.


Am încins 200 ml ulei în wok și am călit, pe rând, pieptul de pui, morcovul, ardeiul gras, bucățile fierte de brocoli și ciupercile.


În uleiul rămas ( evident, doar 5-6 linguri ) am pus orezul scurs și l-am prăjit 5 minute, amestecând continuu.


Ingredientele prăjite le scurgem într-un vas încăpător ( mai puțin orezul ) și stropim totul cu sosul de soia cu susan și ghimbir. Eu am folosit sosul TOKYO achiziționat de la LIDL. Este dulceag și chiar dacă conține ghimbir nu este deloc iute.


Amestecăm totul și decorăm cu susan.


Servim alături de orezul fiert și prăjit pe care-l stropim cu sos de soia și/sau cu sos Tokyo.

TIPS-URI

1

Ingredientele și cantitățile sunt orientative, puteți folosi și vinete, dovlecei sau orice vă place și aveți la îndemână.

2

Vă las mai jos o poză cu ingredientele sosului, în caz că vreți să-l preparați singuri .

3

Puteți elimina carnea și veți avea un fel principal de post.

4

Puteți completa gustul de sare după preferință. Eu nu am folosit pentru că suntem la regim hiposodat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume la wok" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Panacris 1

15.12.2020, 20:08

Tare bun!

Rocsi 1

17.12.2020, 21:06

Ma tenteaza sa servesc o portie! Super bunatate!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cald American

ieri la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

ieri la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Sote de morcovi cu piept de pui la temperatura joasa