Cum se face sucul de rosii

de Ina in Conserve, 22 Aug 2011 | 15929 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii, o reteta cu rosii de gradina - suc de rosii fara sare si fara zahar.

 

INGREDIENTE

  • rosii 
  • aspirina netamponata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Spalam rosiile , le taiem in sferturi/ jumatati si le dam prin separator. Cu sucul obtinut umplem sticlele , iar deasupra turnam cu grija praful obtinut prin pisarea a cate o aspirina pentru fiecare sticla de 500 ml. Capsam sticlele cu suc de rosii .

Intr- o oala larga asezam un prosop , apoi  ordonam sticlele de suc de rosii astfel incat sa incapa cat mai multe  ( nu le culcam ) .  Turnam apa in oala pana la gatul sticlelor  si sterilizam sticlele pentru cca 25-30 minute. 

Scoatem sticlele cu suc de rosii din oala dupa ce apa s-a mai racit, pentru a evita spargerea acestora. 

Sucul de rosii astfel preparat , fara sare, zahar si alte adaosuri , poate fi folosit la orice mancare , inclusiv de persoane care tin regim de sare.

Garantez mentinerea sucului pentru cca 3-4 ani. Eu il depozitez in beci si se pastreaza foarte bine, cativa ani. 

 

TIPS-URI

1

Sucul de rosii nu se fierbe inainte de a fi pus in sticle, ci doar sterilizam sticlele, dupa ce am capsat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ina 1

24.08.2011, 17:43

Doreena, din pacate , partea cu sticlele in oala nu mi-a iesit ... Cand am transferat pozele mi-au aparut imagini goale cu mesajul "card error "
Sticlele se pun doar in picioare, iar apa la gatul sticlei, sa nu treaca de dop
Focul se lasa potrivit, nu mare, altfel risti sa-ti sara capacele

Ina 1

30.08.2011, 19:30

Gata, Doreena, dorinta ti-a fost indeplinita

mihaelar63 1

25.08.2020, 11:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii pentru iarna