Dulceata de ardei iuti

de UrsanMihaela in Conserve, 28 Dec 2018 | 502 vizualizari

 

   Imi doream de cativa ani sa prepar aceasta dulceata, dar din diverse motive nu am reusit .
  Anul acesta a fost cu noroc ! Am reusit sa prepar mult dorita dulceata si am ramas placut impresionata de gustul dulce, iute, acrisor .

 

INGREDIENTE

  • 600 g ardei iute
  • 400 g ardei kapia
  • 1 kg zahar
  • 1 l otet
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti:



Se spala ardeiul, se curata de cotoare si seminte si se toaca marunt. Pentru aceaste operatii e bine sa aveti manusi. Cantitatea de ardei este inainte de a taia cotoarele si de a scoate semintele.



Se pune zaharul si otetul intr-o cratia cu fund dublu si se da in clocot aceasta compozitie. Lasam sa fiarba 5 minute si adaugam ardeii iuti si ardeii capia. Dam focul la mic si fierbem pana se leaga dulceata.




Pentru a verifica daca este legata dulceata, luam o lingura de dulceata si o lasam sa se raceasca. Cand e rece, trebuie sa fie usor cleioasa si sa nu curga, ci sa se prelinga pe farfurie, daca inclinam usor farfuria.



Luam de pe foc dulceata si o punem fierbinte in borcanele sterilizate. Punem capacul si o depozitam in camara.


Aceata minunata dulceata face casa buna cu friptura, cu pastele si alte preparate.


 

TIPS-URI

1

Sa folositi manusi pentru protectia mainilor.

2

Daca aveti ardei iuti mai mari, este mai comod de curatat si tocat.

3

Daca preferati doar putin iute aceasta dulceata, puteti schimba raportul de ardei capia si ardei iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

31.12.2018, 15:46

miki_a 1

31.12.2018, 18:40

Foarte faină această dulceață! 🌶

Rocsi 1

01.01.2019, 21:28

Pentru prima data am facut si eu in aceasta toamna. A mers minunat acum, cu friptura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de ied

de Bunica 7

ieri la 20:09

Tort Tiramisu

de RODIMUR 5

ieri la 15:11

Ciorba primavaratica de fasole boabe

ieri la 14:29

Sos marocan  Chermoula

ieri la 14:22

RETETA RECOMANDATA
Zarzavat (2)