Ketchup de casa

de Patricia Iordache in Conserve, 28 Iul 2013 | 10950 vizualizari

 

Am promis de multa vreme ca voi posta reteta de ketchup pe care o pregatesc in fiecare an (in ultimii 3 ani ;)) si iata ca a sosit momentul. Reteta o am de pe blog-ul Teo's kitchen.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg. rosii;
  • 750 gr. ceapa alba;
  • 200 ml. ulei;
  • 200 ml. otet alb;
  • 300 gr. zahar;
  • 10 boabe ienibahar;
  • piper boabe;
  • 5-6 linguri sare grunjoasa;
  • 4-5 foi de dafin;
  • 1 lingura plina cu boia dulce/iute (eu am pus dulce ca sa poata manca si baietelul meu)
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Oparim rosiile in apa fierbinte si le curatam de coaja. Le taiem in jumatate sau sferturi daca sunt foarte mari.


Curatam cepele de coaja si le taiem julienne. Le punem la calit in ulei. Cand devine aurie, adaugam peste ea rosiile taiate.


Adaugam zaharul, restul de condimente si lasam la fiert la foc mic, timp de 1 ora, amestecand foarte des.


Luam de pe foc si pasam totul cu un mixer manual pana obtinem o pasta. Punem iar pe foc si mai lasam sa fiarba 20-30 minute pana ce capata o consistenta vascoasa.


Potrivim de sare si piper.


Incalzim in cuptor 4-5 sticle (de 750 ml) si le sterilizam.


Turnam ketchup-ul in sticlele fierbinti si le invelim in paturi lasandu-le acolo pentru 2 zile pana cand se racesc complet. Le pastram la loc intunecat si racoros.


Se poate folosi dupa 2-3 zile.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi ca si sos pentru paste sau alaturi de friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

babi5 1

29.07.2013, 14:18

marianascarlat 1

04.08.2013, 13:36

Bun de tot!

Panacris 1

04.08.2013, 14:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Salata de bureti pentru iarna