Ketchup de casa

de Patricia Iordache in Conserve, 28 Iul 2013 | 10506 vizualizari

 

Am promis de multa vreme ca voi posta reteta de ketchup pe care o pregatesc in fiecare an (in ultimii 3 ani ;)) si iata ca a sosit momentul. Reteta o am de pe blog-ul Teo's kitchen.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg. rosii;
  • 750 gr. ceapa alba;
  • 200 ml. ulei;
  • 200 ml. otet alb;
  • 300 gr. zahar;
  • 10 boabe ienibahar;
  • piper boabe;
  • 5-6 linguri sare grunjoasa;
  • 4-5 foi de dafin;
  • 1 lingura plina cu boia dulce/iute (eu am pus dulce ca sa poata manca si baietelul meu)
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Oparim rosiile in apa fierbinte si le curatam de coaja. Le taiem in jumatate sau sferturi daca sunt foarte mari.

Curatam cepele de coaja si le taiem julienne. Le punem la calit in ulei. Cand devine aurie, adaugam peste ea rosiile taiate.

 Adaugam zaharul, restul de condimente si lasam la fiert la foc mic, timp de 1 ora, amestecand foarte des.

Luam de pe foc si pasam totul cu un mixer manual pana obtinem o pasta. Punem iar pe foc si mai lasam sa fiarba 20-30 minute pana ce capata o consistenta vascoasa.

Potrivim de sare si piper.

Incalzim in cuptor 4-5 sticle (de 750 ml) si le sterilizam.

Turnam ketchup-ul in sticlele fierbinti si le invelim in paturi lasandu-le acolo pentru 2 zile pana cand se racesc complet. Le pastram la loc intunecat si racoros.

Se poate folosi dupa 2-3 zile.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi ca si sos pentru paste sau alaturi de friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

babi5

babi5 1

29.07.2013, 14:18

marianascarlat

marianascarlat 1

04.08.2013, 13:36

Bun de tot!

Panacris

Panacris 1

04.08.2013, 14:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!