Ina

6

Bucataras
Chef

Fetesti

Bucataras din 09.04.2010

RETETE577
PRIETENI375
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv wafe cu cascaval si masline

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2017

Spargem ouale, separam galbenusurile, iar albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma tare. Adaugam galbenusurile, apoi untul lichid, laptele si apa minerala, mixand dupa fiecare ingredient adaugat. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt, dupa care o adaugam in amestecul de...

Aperitiv cu pasta de avocado si somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2017

Banutii de aluat: Mixam galbenusurile cu laptele si untul topit, dupa care adaugam faina, sarea si drojdia si continuam sa mixam pana obtinem un aluat omogen pe care-l lasam la dospit 30 minute, la loc cald. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in aluatul...

Banuti cu pasta de branza si somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2017

Banutii de aluat: Mixam galbenusurile cu laptele si untul topit, dupa care adaugam faina, sarea si drojdia si continuam sa mixam pana obtinem un aluat omogen pe care-l lasam la dospit 30 minute, la loc cald. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in aluatul...

Tarte aperitiv cu pasta de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2017

Cele 6 cosulete pentru tarte le pregatim cum am explicat  aici . Pasta de ciuperci: Punem ingredientele intr-un blender si pasam pentru a obtine o pasta omogena . Cu ajutorul unui posh umplem minitartele aperitiv si le decoram cu somon afumat, felii de masline si frunze de...

Tarte aperitiv cu pasta de ton

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2017

Cele 6 cosulete pentru tarte le pregatim cum am explicat aici. Pasta de ton : Punem ingredientele (mai putin castravetele) intr-un blender si pasam pana obtinem o pasta omogena cu care vom umple cosuletele pentru tarte  . Decoram cu somon afumat si fasii subtiri de castravete...

Aluat fraged pentru tarte aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2017

Untul rece se taie bucati si impreuna cu oul, faina si apa rece se amesteca foarte bine (eu am folosit robotul) pana ce untul este incorporat complet in aluat.  Obtinem o bila de aluat pe care o pastram cel putin o ora in frigider. Scoatem aluatul si pe masa infainata il intindem...

Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2016

Pregatim intai aluatul: Intr-un vas punem untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de zeama de lamaie apoi incepem sa omogenizam ingredientele prin framantare usoara, pana obtinem un...

Tarta cu dovlecei si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2016

Spalam dovleceii si ii feliem fin, la robot ( sau de mana, avand grija ca feliie sa fie uniform de subtiri ). Nu este necesar sa indepartam coaja. Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri.  Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si...

Budinca de couscous cu dovlecel si morcov

In Aperitive / Garnituri la 7 Iul 2016

Curatam legumele, le spalam si le dam pe razatoarea mare. Intr­-un castron suficient de incapator amestecam couscous­-ul, laptele, smantana, cascavalul ras si cele 2 oua. Condimentam cu sare, piper si patrunjel verde, adaugam amestecul de legume si omogenizam totul usor. Ungem o...

Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 13 Feb 2016

Dovleceii se curata de coaja , se dau pe razatoarea mare , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama. Se amesteca  ouale cu un praf de sare, uleiul  si  faina. Adaugam berea, putin cate putin, apoi un praf de piper, omogenizand...

Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2015

Pregatim intai aluatul: Punem intr-un vas untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de zeama de lamaie sau otet, apoi incepem sa omogenizam ingredientele prin framantare usoara, pana...

Piftie combinata

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2015

In vasul sub presiune, punem la fiert carnea ( mai putin urechea, deoarece aceasta este deja fiarta ) si legumele ( curatate si spalate ), impreuna cu 2 linguri de sare. Apa trebuie adaugata doar cat sa acopere carnea.  Punem capacul si lasam sa fiarba 35 minute din momentul in care vasul...

Aperitiv cu avocado, crema de branza si somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2014

Taiem avocado in doua jumatati egale, scotandu-i samburele. Curatam coaja , apoi taiem fructul cubulete.  Stropim bucatile de avocado cu ulei de masline si suc de lamaie , presaram putina sare si amestecam bine torul . Fagarasul si crema de branza cu verdeturi se mixeaza bine, apoi se...

Placinte ardelenesti

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2014

Pregatim  aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol.  Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam  putina apa calduta, omogenizam  si  turnam amestecul peste faina, lasand cateva minute sa creasca, la loc cald. Adaugam...

Flori de dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2014

Trecem florile de dovlecel printr-un jet de apa rece, apoi le punem la scurs, pe un prosop de hartie.  Batem bine oul cu un strop de apa rece , sare si piper. Adaugam faina in ploaie si batem in continuare pentru omogenizare, pana obtinem o compozitie ca pentru snitele ( daca este prea...

Ridiche neagra cu sos de maioneza si iaurt

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2014

Curatam ridichile si morcovii si le  tocam marunt ( eu le-am maruntit in robot ). Fiind tocate si nu date prin razatoare, radacinoasele nu-si vor lasa zeama si deci nu avem ce scurge. Mai mult, aspectul vizual e mai placut decat la salata din legume date prin razatoare. Intr-un bol...

Rulada de carne, cu legume si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2014

Taiem muschiul circular, in strat subtire , pentru a desface bucati cat de mari putem, pentru a putea fi umplute si rulate . Eu am obtinut 3 fasii de carne, pe care le-am batut usor cu ciocanul de snitele. Feliem sunca si ardeiul gras in  batoane subtiri si lungi.  Ciupercile se...

Aperitiv rulada de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2014

Tocam cubulete sunca si ardeiul, iar ouale fierte le dam pe razatoarea mare (sau le tocam tot cu cutitul). Ceapa si usturoiul le tocam cat de marunt putem. Punem sunca si legumele taiate intr-un castron mai mare, impreuna cu patrunjelul tocat marunt, branza topita si untul moale. Condimentam...

Rulouri de bacon afumat cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2014

Branza topita si  fagarasul  se mixeaza, apoi adaugam marar tocat si putin piper.  Desfacem cu grija feliile de bacon afumat. Cu posh-ul sau cu o lingurita ungem  cu crema de branza jumatate din fasia de bacon, apoi o vom rula de la capatul uns spre cel neuns, formand...

Aperitive cu somon

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2014

Mixam branza topita cu fagarasul , adaugam marar tocat si putin piper. Intrucat branza topita a avut suficienta sare, nu a fost nevoie sa suplimentez. Lasam amestecul la frigider cca 30 minute. Castravetele-l feliem cu feliatorul ondulat, in rondele groase de cca. 1 cm.  Punem...

Sufleu de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2013

Curatam dovlecelul de coaja si-l radem pe razatoarea mare, dupa care il punem intr-o tigaie si-l inabusim la foc moderat, pina se evapora lichidul lasat. Il scoatem din cratita si-l punem intr-o sita pentru a se scurge bine lichidul lasat. Intre timp, preparam sosul bechamel : ...

Friganele cu Miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2013

Pentru inceput spalam ceapa si mararul si le tocam marunt. Batem bine cele doua oua  cu putina sare  si marar verde tocat.  Ungem feliile de paine cu  ou  si presaram putin piper. Feliem rondelele de Miez de lapte - Delaco  si le asezam pe feliile de paine...

Bulgarasi cu Miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2013

Punem ingredientele intr-un bol si amestecam totul cu un blender , maruntind astfel si alunele . Tinem compozitia obtinuta la rece, pentru cel putin o ora ,  pentru a se intrepatrunde aromele si a deveni mai ferma. Modelam bilute de branza peste care presaram busuioc maruntit si marar...

Dovlecei la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2012

Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele si se pudreaza cu sare. Se lasa deoparte 30 minute. Un vas termorezistent se unge cu bucatele de unt si se tapeteaza cu pesmet.  Se pun dovleceii bine scursi  de zeama lasata, apoi sunca taiata cubulete, putin cascaval ras, felii de rosii...

Conopida gratinata

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2012

Desfacem  buchetele mici de conopida pe care le spalam si le fierbem in apa cu sare, apoi scurgem apa.  Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele. Adaugam sare , piper si  o parte din mararul verde, tocat . Feliem marunt kaizerul afumat . Ungem cu unt un vas...

Piure de cartofi cu cascaval si busuioc - dupa reteta lui Cristi Roman

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2012

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si-i taiem in 4-6 bucati, apoi ii punem la fiert in apa cu sare.  Cand furculita intra usor in ei, scurgem apa in care au fiert si o aruncam. Adaugam  peste cartofii fierti cca 100 ml. lapte fierbinte si 50 g unt  si-i pasam ca sa obtinem o...

Cartofi cu kaizer la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2012

Se curăță cartofii de coajă și se spală, apoi se  taie in 6-8 bucati. Spalam usturoiul si-l taiem rondele. Taiem si kaizerul in bucati potrivite.  Intr-un  vas de yena asezam  jumatate din  cartofi, pe care-i asezonam  cu condimentele ( sare, legume...

Ciuperci cu sos alb si marar

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2012

Se curata si se spala ciupercile, apoi se pun la fiert 15 minute, in apa clocotita cu o lingura de sare. Separat se curata ceapa, se taie marunt si se caleste cat sa se inmoaie.  Ciupercile se scot si se scurg, apoi se adauga peste ceapa si se lasa sa se caleasca usor.  Se...

Oua umplute, in sos de iaurt

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2012

Fierbem ouale mai tari, apoi le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile, pe care le mixam cu pateul si untul pana obtinem o pasta omogena. Adaugam sare si piper dupa gust.  Cu aceasta pasta umplem jumatatile de albus .   Pentru sos  , amestecam maioneza cu iaurtul, smantana...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2012

  Ciupercile se curăţă si se spală bine cu apă rece.  Coditele le rupem si le tocam marunt.    Tocam ceapa si morcovul, le calim in 2 linguri cu unt, apoi adaugam si coditele de ciuperci, tocate marunt. Cant totul e bine patruns oprim focul , iar cand amestecul se...

Afisate 1 - 30 din 60 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2020

Desert nuci umplute

publicat la 13.12.2020

Piept de pui cu legume la wok

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]