Piure de cartofi cu cascaval si busuioc - dupa reteta lui Cristi Roman

de Ina in Aperitive / Garnituri, 27 Oct 2012 | 2315 vizualizari

 

Un piure cu adevarat gustos, avand o consistenta pastoasa, aerata si aroma puternica de cascaval si busuioc.

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi
  • 100 ml lapte (mai mult sau mai putin)
  • 50 grame unt;
  • busuioc maruntit
  • sare,
  • piper
  • 100 g cascaval ras
  • cateva fire de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu cascaval si busuioc - dupa reteta lui Cristi Roman:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si-i taiem in 4-6 bucati, apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Cand furculita intra usor in ei, scurgem apa in care au fiert si o aruncam.


Adaugam peste cartofii fierti cca 100 ml. lapte fierbinte si 50 g unt si-i pasam ca sa obtinem o pasta omogena. Presaram busuioc maruntit, piper macinat , adaugam 100 g cascaval ras si omogenizam. Daca piureul este prea tare, mai adaugam lapte fierbinte. Potrivim gustul de sare si servim fierbinte, cu mult patrunjel verde deasupra sau incorporat .


Noi am servit alaturi de carnati prajiti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu cascaval si busuioc - dupa reteta lui Cristi Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Ina 1

28.10.2012, 09:45

Meri', Cristi pune si ceapa verde, in caz ca vrei sa incerci
Astept pareri

merisor 1

28.10.2012, 10:00

Pai n-am ceapa verde si deja cartofii sunt pe foc ii fac fara

adry88 1

28.10.2012, 10:23

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv bulete cu cascaval