Tocanita de pipote si inimi cu piure de cartofi

de Bucataras in Pui, 29 Feb 2020 | 520 vizualizari

 

Tocanita de pipote si inimioare de pui garnisita cu o portie buna de piure e una dintre favoritele noastre. Intotdeauna fac o cantitate destul de mare, caci se mananca toata la o singura masa. 
Reteta pas cu pas, mai jos. :D 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote si inimi de pui
  • 2 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 cesti de apa
  • suc de rosii
  • sare, piper
  • busuioc, cimbru, dafin
  • ulei de masline
  • 1 lingura miere de albine
  • Pt piure:
  • 4 cartofi
  • 1 lingura unt
  • lapte
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote si inimi cu piure de cartofi:

Spala si curata bine pipotele si inimile.


Toaca marunt ceapa si usturoiul si pune-le la calit in ulei incins. Amesteca si adauga pipotelele si inimioarele. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru , o foaie de dafin sau ce alte plante aromatice iti plac si ti se par potrivite.


Adauga 2 ceasti de apa, acopera vasul cu un capac si lasa sa fiarba pana se fragezesc bine pipotele.


Pune acum sucul de rosii si lasa-l la fiert. Eu pun cam jumatate de sticla de suc de rosii pregatit de noi in casa.


Cand sosul scade si se ingroasa nitel, mancarea e aproape gata.


Mai adauga o lingura de miere de albine, amesteca doar cat sa se omogenizeze si opreste focul. (Mierea, pe langa faptul ca ii da un gust nemaipomenit sosului de rosii, ii taie din aciditate. )


Serveste tocanita de pipote si inimi de pui cu un piure de cartofi si ceva muraturi alaturi. Gen gogosari si ghebe in sos tomat.


Sa aveti pofta!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote si inimi cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

vasimur 1

29.02.2020, 22:54

dantes 1

01.03.2020, 08:12

Gustoasa!

mirela0911 1

01.03.2020, 13:34

Cred ca e tare buna! De probat tipsul cu mierea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac cu Fanta (de post)
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos rosu