Chiftele cu sos sub capac de piure

de Panacris in Mancaruri cu carne, 8 Apr 2019 | 2578 vizualizari

 

Un fel principal satios, pe gustul Zmeisorilor! ;) 

 

INGREDIENTE

  • carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,
  • ouă 2 bucăți,
  • pesmet cca. 2 linguri,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinta 2 g,
  • boia de ardei dulce 2 g,
  • ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,
  • pentru sos:
  • zacuscă Panacris 1 borcan,
  • apă cca. 250 ml,
  • bulion Panacris cca. 200 ml,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinat 1 g,
  • Pentru piure:
  • cartofi cca. 1000 g,
  • apa cca. 3000 m,
  • sare de mare 1 lingura,
  • smantana 3-4 linguri,
  • unt 50 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos sub capac de piure:

Cartofii curăţati se pun la fiert in apa rece cu sare, cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert, se strecoara, se adauga untul si smantana si se bat energic, pana ce se obtine un piure pufos.

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua. Se formeaza chiftelute medii ce se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei.

Între timp se pune la fiert zacusca (rețeta aici:https://retete.panacris.ro/recipes/zacusca-din-vinete, bulionul (rețeta aici: https://retete.panacris.ro/recipes/bulion-din-rosii

plus adaosul de apă.

Într-un vas termorezistent se pune sosul de mai sus, chiftelele şi se acopera cu piureul, se da la copt cca. 20 minute la 180 grade in cuptorul preincins.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos sub capac de piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

10.04.2019, 17:47

Grozsve chiftelele tale!

Nepotii_si_bunica 1

14.04.2019, 17:54

O idee tare faina!

mihaelar63 1

16.04.2019, 00:24

Aoleu . As manca cu ochii inchisi . Si mi-as nimeri gura ))

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)