Chiftelute cu sos de rosii

de divainbucatarie in Mancaruri cu carne, 4 Apr 2011 | 5640 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne tocata (pui si vitel)
  • 2 catei usturoi
  • 60 g faina
  • 1 ou
  • 1 cartof de marime medie sau 2 felii franzela
  • 2 cepe de marime medie – una pentru chiftele, una pentru sos
  • sare
  • piper
  • marar
  • ulei pentru prajit
  • frunze de busuioc sau dafin
  • 1 lingurita faina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 400 g rosii din conserva
  • 1 morcov ras
  • 2 linguri vin alb
  • 4-5 linguri supa pui (sau apa daca nu aveti supa)
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de rosii:

Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata si calita, cartoful si usturoiul date prin masina de tocat, marar, ou, sare si piper. Framantam cu mana tocatura pana obtinem o pasta omogena, din care modelam bilute pe care le dam prin faina.


Le prajim in ulei incins asfel incat sa le rumenim uniform. Chiftelutele obtinute le punem intr-un vas termorezistent.


Pregatim sosul de rosii: calim ceapa si morcovul in ulei de masline, apoi adaugam rosiile pe care le vom zdrobi, supa, zaharul, sare, piper si, lasam sa fiarba aproximativ 5 minute.


Turnam sosul peste chiftelute, punem frunzele de busuioc si dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 15 minute.Le servim calde, cu garnitura de cartofi sau paste.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

divainbucatarie 1

06.04.2011, 09:06

Multumesc Mamaieelena!

Bya Ralu 1

07.01.2013, 21:53

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 09:11

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca a la Vladut