Vinete umplute cu pui

de Oana in Pui, 26 Mai 2009 | 25687 vizualizari

 

Umpluturile pentru vinete pot varia in functie de gust sau de sezon. Oricum ar fi, sunt absolut delicioase :)

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • un piept de pui
  • o ceapa
  • cateva fire de usturoi verde
  • un ardei capia
  • 2 rosii
  • o legatura cu marar
  • un ou
  • branza rasa sau cascaval
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • busuioc
       Sos de iaurt:
  • 200 g iaurt
  • un fier de usturoi verde
  • marar tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu pui:

Vinetele se taie transversal, se scoate miezul cu o lingura, apoi se pune sare peste ele si se lasa deoparte. Miezul se toaca la robot (sau cubulete) si se lasa intr-un bol cu putina sare deasupra.


Pieptul de pui se taie fasiute foarte subtiri, ceapa, usturoiul si ardeiul capia se maruntesc la robot.


Intr-o tigaie incapatoare se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul, apoi putina apa si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Se adauga ardeiul rosu, se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se pune carnea de pui. Miezul de la vinete se pune intr-o sita si se spala foarte bine sub jet de apa rece. Toata zeama lasata este amara si trebuie s-o inlaturam! Apoi punem in tigaie si miezul de la vinete, o cescuta cu apa, condimentam dupa gust si lasam sa scada tot lichidul, amestecand din cand in cand (la foc mic). Dupa ce oprim focul lasam sa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul batut si mararul tocat.


Vinetele scobite le scurgem de zeama lasata si le spalam foarte bine cu apa fierbinte.


Asezam vinetele intr-o tava termorezistenta, le umplem cu amestecul de carne si legume, apoi asezam deasupra felii de rosii. Punem in vas o cana cu apa si acoperim cu folie de aluminiu, apoi lasam la cuptor 20 de minute, la foc mediu.


Se scoate apoi folia si se rade branza sau cascaval peste vinete (eu am avut cas proaspat). Cred ca merge de minune si mozzarella. Se presara deasupra busuioc si se mai lasa 5 minute la cuptor.


Sosul de iaurt cu care se servesc vinetele umplute se face foarte simplu. Se amesteca iaurtul cu usturoiul maruntit si mararul tocat. Eu am facut usturoiul la robot :)


Se servesc fierbinti si cu pofta!!!


PeSe: Ultima poza este trimisa de Andreea, ea a facut "Vinete umplute cu legume si sos de iaurt".

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

deliciousflavours 1

04.10.2011, 13:53

Mersi mult Oana de idee!!!
Am facut-o si eu sambata si a iesit cum altfel decat delicioasa!

Oana 1

05.10.2011, 15:21

Ma bucur! uite, n-am mai facut demult...

mihaelar63 1

21.08.2017, 03:37

Grozave

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu legume