Flori de dovlecei pane

de Ina in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2014 | 6496 vizualizari

 

Anul trecut am mancat pentru prima data si taaare mult mi-au placut :X ...

 

INGREDIENTE

  • 20 flori de dovlecel
  • 2 oua
  • 2-3 linguri cu faina
  • apa
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • Pentru servire : zeama de lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de dovlecei pane:

Trecem florile de dovlecel printr-un jet de apa rece, apoi le punem la scurs, pe un prosop de hartie.


Batem bine oul cu un strop de apa rece , sare si piper. Adaugam faina in ploaie si batem in continuare pentru omogenizare, pana obtinem o compozitie ca pentru snitele ( daca este prea groasa, mai adaugam apa, iar daca este prea subtire adaugam faina ).


Incingem uleiul in tigaie.


Fiecare floare de dovlecel o trecem prin compozitia de ou si faina, apoi o prajim in ulei incins, ca pe snitele, pe ambele parti. Cand sunt prajite, le scoatem pe un prosop de hartie pentru indepartarea excesului de grasime.


Le vom servi reci sau calde, simple sau stropite cu zeama de lamaie.

 

TIPS-URI

1

Pot fi servite si cu mujdei de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

dantes 1

24.07.2014, 10:25

Foarte bune

Luckycake 1

24.07.2014, 12:16

foarte gustoase

elucubratiiculinare 1

24.07.2014, 15:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fori di zucca (flori de dovlecel)