Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2018 | 490 vizualizari

 

O reteta deosebita astazi cu trufă neagra.
Trufele sunt ciuperci comestibile clasa ascomycete din familia Tuberaceae, genul Tuber. Datorită dificultății în găsirea lor sunt numite și „diamantele pământului”, fiind foarte scumpe.
Am avut sansa de a primi o  trufă neagra un Tuber melanosporum din regiunea Aveyron- Franța.
Trufele negre sunt culese in ianuarie si februarie cand sunt in plina maturitate.
Sunt sterilizate imediat dupa culegere intr-un borcan iar sucul lor poate fi folosit.
Am utilizat-o pentru a face o 'fritata' - un fel de omleta italiana in care am adaugat sparanghel verde si rosii confiate.
O reteta simpla si eficace, trufele sunt asociate foarte des cu ouale si omleta.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/fritata-omleta-cu-asparagus-si-trufa.html

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 6 fire de sparanghel verde
  • 1 ceapa salota
  • cateva lamele de trufa neagra
  • 1 lingura de suc de trufa neagra
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 felii de rosii confiate
  • lapte
  • sare, piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra:


Curatati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza.


Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor).


Taiati ceapa salota marunt si rumeniti-o in uleiul incins, intr-o tigaie mica.


Bateti bine ouale cu un pic de lapte, adaugati sare si piper.


Adaugati lamelele si sucul de de trufa.


In tigaia unde ati rumenit ceapa, puneti peste ceapa sparanghelul scurs si taiat in 2 si rosiile confiate taiate bucatele.


Adaugati deasupra ouale.


Puneti la cuptorul incins la 180°C sub grill, 10 minute, intorcand-o dupa 5 minute.


O puteti face de asemenea pe foc.


Serviti-o fierbinte sau rece.


Este delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

29.06.2018, 10:38

Ce bine arata!

Gherca Daniela 1

29.06.2018, 10:51

-Licurici- 1

12.07.2018, 13:09

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui toscane