Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

de Ina in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2016 | 3233 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 130g unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurite cu sare
  • 250-300 g faina
  • o lingurita cu amoniac
  • o lingura cu zeama de lamaie

Umplutura:

  • 1 ceapa
  • 100 g kaizer
  • 200 g carne tocata
  • o conserva de ciuperci
  • 2 oua
  • 150 g cascaval ras
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval:

Pregatim intai aluatul:


Intr-un vas punem untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de zeama de lamaie apoi incepem sa omogenizam ingredientele prin framantare usoara, pana obtinem un bulgare de aluat cu consistenta uniforma. Daca este lipicios, mai adaugam putina faina.


Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram la frigider cca. 30-40 minute, timp in care ne ocupam de umplutura:



Tocam ceapa cubulete, kaizerul asemenea si le calim usor in tigaia in care am incins 2 linguri cu ulei.


Cand sunt suficient de calite adaugam carnea tocata si ciupercile bine scurse si omogenizam. Cand carnea e suficient de fiarta si sucul lasat a scazut, oprim focul si lasam sa se raceasca. Condimentam cu sare si piper .


Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie rotunda pe care o vom aseza in vasul de tarta, astfel incat marginile sa acopere usor si peretii tavii. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.


Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita sau ne folosim de aparatul special, pentru ca aluatul sa creasca uniform.


Turnam compozitia de carne si o nivelam pe toata suprafata tartei.


Cascavalul ras il vom presara uniform pe toata suprafata tartei.


Batem doua oua spuma si acoperim tarta. Din loc in loc vom intepa compozitia pentru a face loc oului sa patrunda si in carne.


Coacem tarta la foc potrivit, pentru cca. 30-35 minute.


Este delicioasa si calda si rece.


 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina depinde de marimea oului dar si de calitatea fainii

2

Daca nu aveti o tava speciala de tarta, puteti folosi orice vas rotund pe care-l ungeti intai cu unt si-l tapetati cu faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

silvi0ara 1

01.10.2016, 20:10

Xandrinne 1

02.10.2016, 17:42

stefanmaria14 1

06.01.2017, 10:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Penne gratinate cu sunca,ciuperci,cascaval si sos de rosii