Placinte ardelenesti

de Ina in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2014 | 17829 vizualizari

 

Delicioase, in orice sezon :X
Multumesc pentru reteta, Corina! :-*

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina de grau ( eu am avut de moara , neaditivata )
  • 25 g drojdie proaspata
  • 350 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • un varf de cutit de zahar

Pentru umplutura:

  • 400 g telemea sarata, grasa.
  • 2-3 cepe verzi
  • 1 legatura de marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti:

Pregatim aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol.


Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam putina apa calduta, omogenizam si turnam amestecul peste faina, lasand cateva minute sa creasca, la loc cald. Adaugam restul de apa , amestecam usor, apoi incepem sa framantam aluatul pana incorporam toata faina . Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca cca 30 minute, la loc cald , pana-si dubleaza volumul ( langa calorifer sau la gura cuptorului ).


Umplutura: Radem branza pe razatoarea cu ochiuri mari si amestecam cu marar tocat si ceapa verde tocata.


Rupem din aluat cate o bucata de marimea pumnului si intindem cu sucitorul ca pe scovergi , pe un blat de lucru presarat cu faina din abundenta. In mijloc adaugam umplutura , apoi strangem marginile din experior spre interior si lipim. Presaram faina cat sa nu se lipeasca aluatul si intindem iar placinta, cat de mare o dorim, dar avand grija sa nu iasa umplutura.


Incingem tigaia, pe care o stropim cu o lingurita de ulei si coacem placintele 1-2 minute pe fiecare parte. Le scoatem pe un prosop de hartie, pentru a nu se inmuia pe partea care ia contact direct cu farfuria.


Sunt excelente atat reci cat si calde.

 

TIPS-URI

1

Recomand dublarea cantitatilor, intrucat cu 4 bucati nu va veti satura :))

2

Umplutura poate fi si cu varza, sau ciuperci cu carne tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Corinuta 1

14.10.2014, 22:08

Cu mare drag Inuco!

mihaelar63 1

21.10.2014, 01:47

Cu lapte cald as manca una

Panacris 1

03.11.2014, 19:02

Delicioase! Am descoperit la o covrigărie din Romană Cam de două ori pe săptămână, savurez câte o plăcintă

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza