Placinte ardelenesti

de Ina in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2014 | 16764 vizualizari

 

Delicioase, in orice sezon :X
Multumesc pentru reteta, Corina! :-*

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina de grau ( eu am avut de moara , neaditivata )
  • 25 g drojdie proaspata
  • 350 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • un varf de cutit de zahar

Pentru umplutura:

  • 400 g telemea sarata, grasa.
  • 2-3 cepe verzi
  • 1 legatura de marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti:

Pregatim aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol.


Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam putina apa calduta, omogenizam si turnam amestecul peste faina, lasand cateva minute sa creasca, la loc cald. Adaugam restul de apa , amestecam usor, apoi incepem sa framantam aluatul pana incorporam toata faina . Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca cca 30 minute, la loc cald , pana-si dubleaza volumul ( langa calorifer sau la gura cuptorului ).


Umplutura: Radem branza pe razatoarea cu ochiuri mari si amestecam cu marar tocat si ceapa verde tocata.


Rupem din aluat cate o bucata de marimea pumnului si intindem cu sucitorul ca pe scovergi , pe un blat de lucru presarat cu faina din abundenta. In mijloc adaugam umplutura , apoi strangem marginile din experior spre interior si lipim. Presaram faina cat sa nu se lipeasca aluatul si intindem iar placinta, cat de mare o dorim, dar avand grija sa nu iasa umplutura.


Incingem tigaia, pe care o stropim cu o lingurita de ulei si coacem placintele 1-2 minute pe fiecare parte. Le scoatem pe un prosop de hartie, pentru a nu se inmuia pe partea care ia contact direct cu farfuria.


Sunt excelente atat reci cat si calde.

 

TIPS-URI

1

Recomand dublarea cantitatilor, intrucat cu 4 bucati nu va veti satura :))

2

Umplutura poate fi si cu varza, sau ciuperci cu carne tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Corinuta 1

14.10.2014, 22:08

Cu mare drag Inuco!

mihaelar63 1

21.10.2014, 01:47

Cu lapte cald as manca una

Panacris 1

03.11.2014, 19:02

Delicioase! Am descoperit la o covrigărie din Romană Cam de două ori pe săptămână, savurez câte o plăcintă

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!