Placinte ardelenesti

de Ina in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2014 | 27604 vizualizari

 

Delicioase, in orice sezon :X
Multumesc pentru reteta, Corina! :-*

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina de grau ( eu am avut de moara , neaditivata )
  • 25 g drojdie proaspata
  • 350 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • un varf de cutit de zahar

Pentru umplutura:

  • 400 g telemea sarata, grasa.
  • 2-3 cepe verzi
  • 1 legatura de marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti:

Pregatim  aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol. 

Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam  putina apa calduta, omogenizam  si  turnam amestecul peste faina, lasand cateva minute sa creasca, la loc cald. Adaugam restul de apa , amestecam usor, apoi incepem sa framantam aluatul pana incorporam toata faina . Acoperim vasul cu un prosop si  lasam sa creasca  cca 30  minute, la loc cald , pana-si dubleaza volumul ( langa calorifer sau la gura cuptorului ).

Umplutura: Radem branza pe razatoarea cu ochiuri mari si  amestecam cu marar tocat si ceapa verde tocata.

Rupem din aluat cate  o bucata de marimea pumnului si  intindem cu sucitorul ca pe scovergi , pe un blat de lucru presarat cu faina din abundenta. In mijloc adaugam umplutura , apoi strangem  marginile  din experior spre interior si lipim. Presaram faina cat sa nu se lipeasca aluatul  si  intindem iar placinta, cat de mare o dorim, dar avand grija sa nu iasa umplutura.

Incingem tigaia, pe care o stropim cu o lingurita de ulei si coacem placintele 1-2  minute pe fiecare parte. Le scoatem pe un prosop de hartie, pentru a nu se inmuia pe partea care ia contact direct cu farfuria. 

Sunt excelente atat reci cat si calde. 

TIPS-URI

1

Recomand dublarea cantitatilor, intrucat cu 4 bucati nu va veti satura :))

2

Umplutura poate fi si cu varza, sau ciuperci cu carne tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Corinuta 1

14.10.2014, 22:08

Cu mare drag Inuco!

mihaelar63 1

21.10.2014, 01:47

Cu lapte cald as manca una

Panacris 1

03.11.2014, 19:02

Delicioase! Am descoperit la o covrigărie din Romană Cam de două ori pe săptămână, savurez câte o plăcintă

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti