Placinte ardelenesti cu branza

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2014 | 10130 vizualizari

 

Trebuia sa fac si cu branza ca sunt la fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 800g faina
  • 500ml apa calduta
  • 40g drojdie
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • UMPLUTURA
  • 300g brabza telemea de oaie
  • 3 linguri de smantana
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu branza:

Aluatul se face la fel ca cel de la "Placinte ardelenesti cu varza murata".


Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o ora, o ora jumatate la crescut.


Branza se rade intr-un castron si se amesteca cu smantana si oul pana se omogenizeaza.


Aluatul se imparte in bucati cam cat o minge de tenis. Mie mi-au iesit 8 bucati dar nu am folosit decat 4 bucati, celelalte le-am facut cu varza.


Se aplatizeaza pe masa infainata in forma cat mai rotunda.


Se pune branza pe o jumatate, se trage cealalta parte peste si se sigileaza bine pe margini (cu o furculita) ca sa nu iasa compozitia.


Am incercat sa fac si portofel dar dupa ce l-am impaturit nu a vrut sa se mai intinda de nici un fel asa ca a ramas unul singur.


Se lasa 15 minute la crescut dupa care se prajesc in tigaie antiaderenta in ulei incins pe ambele parti.


Cand sunt rumenite frumos se scot pe hartie absorbanta.


Sunt bune caldute.


Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Focul trebuie sa fie potrivit pentru ca sa se faca si in interoir.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

MotanLaOale 1

20.05.2014, 10:37

tanyapatap 1

13.12.2014, 19:30

MotanLaOale 1

13.12.2014, 20:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Retese cu telemea si seminte de in