Placinte ardelenesti cu branza

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2014 | 8502 vizualizari

 

Trebuia sa fac si cu branza ca sunt la fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 800g faina
  • 500ml apa calduta
  • 40g drojdie
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • UMPLUTURA
  • 300g brabza telemea de oaie
  • 3 linguri de smantana
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu branza:

Aluatul se face la fel ca cel de la "Placinte ardelenesti cu varza murata".


Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o ora, o ora jumatate la crescut.


Branza se rade intr-un castron si se amesteca cu smantana si oul pana se omogenizeaza.


Aluatul se imparte in bucati cam cat o minge de tenis. Mie mi-au iesit 8 bucati dar nu am folosit decat 4 bucati, celelalte le-am facut cu varza.


Se aplatizeaza pe masa infainata in forma cat mai rotunda.


Se pune branza pe o jumatate, se trage cealalta parte peste si se sigileaza bine pe margini (cu o furculita) ca sa nu iasa compozitia.


Am incercat sa fac si portofel dar dupa ce l-am impaturit nu a vrut sa se mai intinda de nici un fel asa ca a ramas unul singur.


Se lasa 15 minute la crescut dupa care se prajesc in tigaie antiaderenta in ulei incins pe ambele parti.


Cand sunt rumenite frumos se scot pe hartie absorbanta.


Sunt bune caldute.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Focul trebuie sa fie potrivit pentru ca sa se faca si in interoir.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

MotanLaOale 1

20.05.2014, 10:37

tanyapatap 1

13.12.2014, 19:30

MotanLaOale 1

13.12.2014, 20:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si cascaval la tigaie