Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2013 | 9857 vizualizari

 

As manca cartofi copti non stop! Daca pun peste ei si putina smantana cu usturoi ...chiar nu ma pot opri. Ce m-am gandit eu...ia sa fac niste cartofi umpluti, ca asa simpli... am tot facut. Dar, sa nu mai lungesc vorba si sa va spun cum se fac, ca poate va este pofta. :))

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii;
  • 250 gr. kaiser afumat/bacon;
  • 1 ceapa potrivita;
  • 6 catei de usturoi;
  • 1 lingura cu ulei;
  • 150-200 gr. cascaval ( de preferat afumat);
  • 2-3 linguri cu ciupercute din conserva (tocate marunt);
  • 1 lingurita pasta de rosii/bulion;
  • sare;
  • piper;
  • putin cimbru;
  • apa (pentru fiert cartofii)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval:

Spalam cartofii si ii punem cu tot cu coaja in apa rece cat sa-i acopere. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, ii lasam aproximativ 20-25 minute depinde de dimensiunea cartofilor. Nu trebuie sa fie foarte fierti pentru ca se vor rupe in momentul in care vom face scobitura in care punem umplutura.


Scurgem apa, ii trecem printr-un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca.


Cum pregatim umplutura:


Tocam marunt ceapa. Afumatura o taiem bucatele mici. Tocam marunt ciupercutele.


Punem lingura de ulei intr-o tigaie si adaugam ceapa, afumatura si ciupercutele. Amestecam usor si lasam sa se rumeneasca.


Potrivim de sare, piper, cimbru, adaugam lingurita de pasta de rosii si amestecam. Pisam cateii de usturoi si ii adaugam in momentul in care am oprit focul.


Cum montam preparatul:


Curatam cartofii de coaja, ii taiem pe lungime in jumatate si ii scobim usor mijlocul cu ajutorul unei lingurite.


Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam cartofii cu scobitura in sus.


Umplem fiecare cartof cu umplutura. Presaram peste fiecare cartof cascaval ras.


Punem cartofii la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute cat sa se topeasca cascavalul si sa se rumeneasca.

 

TIPS-URI

1

Sunt foarte buni cu putina smantana amestecata cu usturoi pisat si marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (53)

Patricia Iordache 1

27.07.2013, 16:28

Luana, Cristeena...

Valclaudia 1

04.08.2013, 22:13

ce pofta mi-ai facut!

babi5 1

18.12.2014, 08:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!