Rulada aperitiv cu sofran

de CookieMonster in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2013 | 4308 vizualizari

 

Reteta este inspirata de la Edith insa...modificata

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 100 ml apa fiarta
  • 40g amidon
  • 30 g faina
  • 1/3 lingurita sofran
  • 60 g unt topit
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce

Umplutura:

  • 300 g branza de vaci
  • 2 linguri cu parmezan ras
  • 2 fire ceapa verde
  • 3-4 fire marar
  • 1 catel mic de usturoi
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu sofran:

1. Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu putina sare si mixam cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta, turnanand treptat.

2. Faina, amidonul si praful de copt se amesteca bine, se cern si se adauga peste galbenusuri, alternand cu untul topit (sa nu atinga punctul de fierbere cand il topiti).

3. Se adauga boia de ardei si sofran, astfel capatand o culoare galben - portocalie.

4. La sfarsit se incorporeaza uşor si albuşurile de ou.

5. Tapetam o tava cu hartie de copt ( 25/35 cm), se intinde aluatul uniform si o dam la cuptorul peincalzit la 180 C ( foc mediu spre iute) timp de 20 - 25 minute dupa care scoatem aluatul pe un prosop de bucatarie si-l rulam in prosop. Il lasam 5 - 10 minute cat pregatim umplutura.

Umplutura:

1. Se spala bine ceapa, mararul. Se curata si se toaca marunt usturoiul, ceapa si mararul ( eu am folosit blenderul). Branza de vaci se amesteca cu verdeata matunta, parmezan si piper.

2. Umplutura omogenizata se aseaza peste aluat, rulam cu grija, infasuram intr-o folie alimentara si dam la rece pana a doua zi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca branza nu este destul de cremoasa puteti adauga o lingura de smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu sofran" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu oua de prepelita