Rulada aperitiv cu sofran

de CookieMonster in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2013 | 1859 vizualizari

 

Reteta este inspirata de la Edith insa...modificata

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 100 ml apa fiarta
  • 40g amidon
  • 30 g faina
  • 1/3 lingurita sofran
  • 60 g unt topit
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce

Umplutura:

  • 300 g branza de vaci
  • 2 linguri cu parmezan ras
  • 2 fire ceapa verde
  • 3-4 fire marar
  • 1 catel mic de usturoi
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu sofran:

1. Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu putina sare si mixam cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta, turnanand treptat.


2. Faina, amidonul si praful de copt se amesteca bine, se cern si se adauga peste galbenusuri, alternand cu untul topit (sa nu atinga punctul de fierbere cand il topiti).


3. Se adauga boia de ardei si sofran, astfel capatand o culoare galben - portocalie.


4. La sfarsit se incorporeaza uşor si albuşurile de ou.


5. Tapetam o tava cu hartie de copt ( 25/35 cm), se intinde aluatul uniform si o dam la cuptorul peincalzit la 180 C ( foc mediu spre iute) timp de 20 - 25 minute dupa care scoatem aluatul pe un prosop de bucatarie si-l rulam in prosop. Il lasam 5 - 10 minute cat pregatim umplutura.


Umplutura:


1. Se spala bine ceapa, mararul. Se curata si se toaca marunt usturoiul, ceapa si mararul ( eu am folosit blenderul). Branza de vaci se amesteca cu verdeata matunta, parmezan si piper.


2. Umplutura omogenizata se aseaza peste aluat, rulam cu grija, infasuram intr-o folie alimentara si dam la rece pana a doua zi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca branza nu este destul de cremoasa puteti adauga o lingura de smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu sofran" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

iri_iri 1

24.06.2013, 22:30

arata bine

Andreea Caroline 1

25.06.2013, 09:02

Ce bine arata !!!

CookieMonster 1

25.06.2013, 10:49

Multumec mult dragele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada tricolora cu crema de branza