Placinte ardelenesti cu varza murata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2014 | 4675 vizualizari

 

Daca tot au facut fetele pe aici, hop si motanul pofticios! :)))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 800g faina
  • 500ml apa calduta
  • 40g drojdie proaspata
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • UMPLUTURA
  • 500g varza murata
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 3 linguri ulei
  • piprer
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu varza murata:

Se dizolva drojdia ci zaharul si putina apa calduta.


Se pune faina intr-un castron mare si se face o adancitura in mijloc.


Se toarna drojdia acolo se presara cu putina faina si se lasa 5 minute pana face basicute.


Se pune si uleiul si sarea si se amesteca toatele.


Se toarna apa cata putin si se framanta pana se obtine un aluat compact si nu se prinde de mana.


Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o ora, o ora jumatate la crescut.


Varza desarata de cu seara se curata de cotoare si se taie fideluta.


Se caleste ceapa curatata si taiata marunt in ulei 3-4 minute.


Se adauga pipre si se pune si varza stoarsa bine.


Se pune apa si se fierbe varza 30 minute.


Se pune pasta de ardei, se amesteca si se introduce in cuptor pana scade toata apa.


Se lasa la racit.


Aluatul se imparte in bucati cam cat o minge de tenis. Mie mi-au iesit 8 bucati dar nu am folosit decat 4 bucati, celelalte le-am facut cu branza.


Se aplatizeaza pe masa infainata in forma cat mai rotunda.


Se pune varza pe o jumatate, se traga cealalta parte peste si se sigileaza bine pe margini (cu o furculita) ca sa nu iasa compozitia.


Se lasa 15 minute la crescut dupa care se prajesc in tigaie antiaderenta in ulei incins pe ambele parti.


Cand sunt rumenite frumos se scot pe hartie absorbanta.


Sunt bune caldute.


Pofta Buna!



 

TIPS-URI

1

Se pot face si cu varza dulce.

2

Se pot frige si fara ulei direct in tigaie.

3

Foful trebuie sa fie potrivit ca sa se faca si la interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (44)

MotanLaOale 1

14.05.2014, 21:06

T I M E A 1

20.05.2014, 10:32

MotanLaOale 1

20.05.2014, 11:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!