Placinte ardelenesti cu varza murata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2014 | 4851 vizualizari

 

Daca tot au facut fetele pe aici, hop si motanul pofticios! :)))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 800g faina
  • 500ml apa calduta
  • 40g drojdie proaspata
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • UMPLUTURA
  • 500g varza murata
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 3 linguri ulei
  • piprer
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu varza murata:

Se dizolva drojdia ci zaharul si putina apa calduta.


Se pune faina intr-un castron mare si se face o adancitura in mijloc.


Se toarna drojdia acolo se presara cu putina faina si se lasa 5 minute pana face basicute.


Se pune si uleiul si sarea si se amesteca toatele.


Se toarna apa cata putin si se framanta pana se obtine un aluat compact si nu se prinde de mana.


Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o ora, o ora jumatate la crescut.


Varza desarata de cu seara se curata de cotoare si se taie fideluta.


Se caleste ceapa curatata si taiata marunt in ulei 3-4 minute.


Se adauga pipre si se pune si varza stoarsa bine.


Se pune apa si se fierbe varza 30 minute.


Se pune pasta de ardei, se amesteca si se introduce in cuptor pana scade toata apa.


Se lasa la racit.


Aluatul se imparte in bucati cam cat o minge de tenis. Mie mi-au iesit 8 bucati dar nu am folosit decat 4 bucati, celelalte le-am facut cu branza.


Se aplatizeaza pe masa infainata in forma cat mai rotunda.


Se pune varza pe o jumatate, se traga cealalta parte peste si se sigileaza bine pe margini (cu o furculita) ca sa nu iasa compozitia.


Se lasa 15 minute la crescut dupa care se prajesc in tigaie antiaderenta in ulei incins pe ambele parti.


Cand sunt rumenite frumos se scot pe hartie absorbanta.


Sunt bune caldute.


Pofta Buna!



 

TIPS-URI

1

Se pot face si cu varza dulce.

2

Se pot frige si fara ulei direct in tigaie.

3

Foful trebuie sa fie potrivit ca sa se faca si la interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

MotanLaOale 1

14.05.2014, 21:06

T I M E A 1

20.05.2014, 10:32

MotanLaOale 1

20.05.2014, 11:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza